Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Grensoverschrijdend bouwgedrag
Laagste Prijsgarantie (Wisent, ’s Hertogenbosch, NL).

Grensoverschrijdend bouwgedrag

Integrale aanpak van elk bouwproject

Wie op zoek is naar een ervaren bouwpartner die sterk staat in België én Nederland, is bij Molenschot Industriebouw aan het juiste adres. Vanuit vestigingen in Balen en Best runnen vader en zoon Joost en Mathijs Molenschot een bouwbedrijf dat elke dag de dromen van menig ondernemer waarmaakt. Van bedrijfshallen tot magazijnen, in staal of beton: Molenschot Industriebouw is van vele markten thuis.

Emerald Eternal Green (Park Forum, Veldhoven, NL)

Wie bij Molenschot Industriebouw aanklopt met een bouwschets onder de arm, komt terecht bij een ervaren marktspeler. Joost Molenschot is al sinds 1985 in de bouwsector actief. In 1996 richtte hij Molenschot Industriebouw op. “Ik woon al vele jaren in België, maar kan mijn Nederlandse roots niet verbergen. Hierdoor spreek ik letterlijk de taal van zowel de Vlaamse als Nederlandse ondernemer die een professionele bouwpartner zoekt. Sinds de start van ons bedrijf staan we sterk aan beide kanten van de grens, met circa 40% omzet in België en 60% bij onze noorderburen.”

Emerald Eternal Green (Park Forum, Veldhoven, NL).

Alle expertise in huis

Al bijna een kwart  eeuw is Molenschot Industriebouw een vertrouwde bouwpartner van industriële bedrijven en logistieke spelers. “Met onze eigen ontwerpers, ingenieurs, project­leiders en monteurs pakken we elk bouw­project integraal aan”, bevestigt Mathijs Molenschot, verantwoordelijk voor sales en projectdevelopment. “We realiseren zoveel mogelijk met eigen mensen en vaste onder­aannemers. Vanaf het ontwerp en tekenwerk, over engineering tot en met de uitvoerende werken. En van ruwbouw wind- en waterdicht tot en met sleutel-op-de-deur. Die integrale aanpak valt bij onze klanten heel erg in de smaak. Ze krijgen immers de garantie dat hun bouwdroom tot in de puntjes opgevolgd wordt. Wij nemen hun bouwzorgen voor onze rekening. Zij kunnen zich volop focussen op hun kernactiviteiten.”

XXL Nutrition (Vuurijzer, Deurne, NL).

Korte communicatielijnen

Dat elk bouwproject bij Molenschot Industrie­bouw zeer accuraat opgevolgd wordt, is mede te danken aan de vlakke interne organisatiestructuur. “We zijn een open en transparante organisatie en pakken elk project op een gestructureerde en overzichtelijke manier aan”, bevestigt Joost. Tegelijk garanderen we onze klanten korte communicatielijnen, waarbij zij steeds terechtkunnen bij een vaste contactpersoon. Hierdoor kunnen we bouwplannen snel bij­sturen indien nodig.” 

“We slagen er telkens weer in om een eind­resultaat op te leveren dat volledig beant­woordt aan de wensen en noden van een klant, binnen de afgesproken prijs en planning.”

Arbis (Balen, BE).

Veelzijdigheid troef

De klant legt de lat soms erg hoog, maar dat is een kolfje naar de hand van het Molenschot-bouwteam. “Productiehal, bedrijfs- of logistiek gebouw, op- en overslag, koel- of vrieshuis, winkel of showroom. Voor elk bouwuitdaging nemen we graag de handschoen op”, aldus Mathijs. “Ook wat materiaalkeuze betreft, zijn we veelzijdig, met uitvoeringen in staalbouw en betonskeletbouw of hout-gelamelleerde constructies. Ieder project is anders en moet voldoen aan bepaalde normen en eisen. Dit bepaalt de materiaalkeuze, met uiteraard ook aandacht voor de uitstraling van het pand. Het architecturale aspect wordt steeds belangrijker.”

Energieneutraal bouwen

En of zij verschillen ervaren tussen België en Nederland? “De regelgeving op het vlak van energieneutraal bouwen staat in Nederland al iets verder”, legt Joost uit. “Tegen 2030 moeten alle bedrijfsgebouwen er energieneutraal zijn om bij aan- of verkoop een financiering door de bank te kunnen genieten. Nederlandse gebouwen krijgen nu ook al te maken met een energielabel, ze moeten BREEAM gebouwd worden en ze moeten voldoen aan de laatste normen volgens de BENG-berekeningen voor bijna-energieneutrale gebouwen.” 

“Ook in de logistieke sector voldoen de nieuw­bouw­projecten van de laatste jaren aan al deze hoge eisen: BREEAM, energie­neutraliteit, inbraak­beveiliging met BORG klasse 4 en GDP-certificatie. In de voedings­sector gelden ook de normen met betrekking tot HACCP-certificering.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details