Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Groeiend aanbod aan uitrustingsstukken om iedereen te ontzorgen

Groeiend aanbod aan uitrustingsstukken om iedereen te ontzorgen

Wat begon als een akkerbouwbedrijf in 1977, werd vervolgens een agrarisch loonbouwbedrijf en groeide daarna uit tot een handelsonderneming. Met een pakket uitrustingsstukken van meer dan 1000 types zit er altijd het juiste aanbouwdeel bij. We hebben het over Rigter Handelsonderneming uit Eemnes. Naast andere merken zijn ze sinds 2003 de officiële importeur voor de Benelux van Kinshofer, een wereldwijde topproducent van allerlei hoogwaardige uitrustingsstukken. Rigter verzorgt ook wereldwijd de ‘material handling’ voor Kinshofer.

Aan het woord is Kees Rigter, zoon van Gerard Rigter, beiden directie. “Mijn vader heeft het bedrijf opgebouwd, is nu 72 maar rent nog net zo hard mee in de zaak. Ik zet graag voort waar hij mee is begonnen.”

Kennis delen

“Wij zijn écht van de lange termijn klantrelaties. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat we luisteren, meedenken, ontzorgen, advies geven en zoeken naar oplossingen. Belangrijk daarbij is om niet behoudend te zijn met kennis, want daar wordt iedereen beter van. En ja, dan wordt je idee wel eens gekopieerd zonder dat je daar zelf alvast het patent op aan had gevraagd…” 

Enorm aanbod

“Naast kennis is ons grote aanbod ook een pré. Het aanbod uitrustingsstukken groeit nog iedere week”, vertelt Rigter. “Wij zijn niet bang om te investeren. Als je voorraad hebt, kun je snel schakelen en snel leveren. En die zeldzame keer dat we de gevraagde tool niet hebben, weten we altijd wel iemand die het wel heeft en brengen we ze met elkaar in contact.” Dat Rigter niet bang is om te investeren, blijkt ook uit de aanschaf van tools voor een groot project in IJmuiden. “Je weet gewoon dat wanneer je hoogwaardige producten levert, met goede service, de klant terug blijft komen.”

Gerard Rigter naast de tijgerwagen van Alex Lacey 2015 gebouwd door Rigter.

Specialistische hydraulische vraagstukken

“Ik durf gerust te zeggen dat we specialist zijn in oplossingen voor aparte hydraulische vraagstukken”, zegt Kees Rigter. “In samenwerking met HEMOS Machinebouw BV uit Meppel, een partij die goed is in zelfrijdende voertuigen, bouwen we speciale tools, zoals zagen en powerpacks. 

Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van een speciale hydraulische powerpack. Niet standaard, maar helemaal zoals de klant het hebben wil. Uiteraard voorzien we alles van CE- of TÜV-keurmerk.” Al jarenlang heeft Rigter slimme constructies en ideeën uitgewerkt en bouwt het bedrijf speciale wagens voor speciale toepassingen. Zoals voor circus Krone. “Door het uitvoeren van diverse technische aanpassingen aan vrachtwagens en aanhangers, hebben we o.a. een nijlpaardwagen ontwikkeld met een verwarmd bad dat hydraulisch omhoog en naar beneden kon.”

Nieuwe sorteergrijper

Sinds de Bauma 2019 is er de nieuwe nieuwste sorteergrijper, de D37HPX. “Dankzij de zuiger met twee assen met wormvertanding die door een oliebad loopt, hoeft er niet meer tussentijds gesmeerd te worden en is deze grijper onderhoudsvrij. Nagenoeg alle onderdelen die storingen kunnen veroorzaken bij conventionele grijpers (pennen, bussen, cillinders en slangen), nemen wij weg.”

Verhuur

Rigter Handelsonderneming heeft ook een uitgebreide verhuurtak en is al jaren ‘hofleverancier’ bij meerdere grote spelers in Nederland, zoals SMT, Boels, Wymalen & Hausman en Van der Spek. “Ook de nieuwe spelers zoals Next rentall en Matrent weten ons inmiddels te vinden. Zo is er altijd het juiste uitrustingsstuk voor de juiste prijs. Bovendien onderhouden en leveren we de betreffende hydraulische uitrustingsstukken, om ook te ontzorgen op het gebied van revisie en transport. Rigter besluit: “En met een 24/7 storingsdienst, kun je altijd bij ons terecht. Wij zetten graag dat puntje op het i-tje.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details