Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Groene breekhamers; letterlijk én figuurlijk

Groene breekhamers; letterlijk én figuurlijk

De sloop van de Ford-fabriek door THV Ford Genk, een samenwerkingsverband van Aclagro nv en Aannemingsbedrijf Aertssen nv, is omvangrijk. Sinds twee jaar is men bezig met de afbraak van de gebouwen die zich op een terrein van 40 ha groot bevinden. Onder meer de voormalige kantoren, de assemblagehal, de lakstraat, het schakelstation en het ketelhuis gaan tegen de vlakte.

Het grootste gebouw dat gesloopt moet worden is de C-hal: circa 16 ha groot en zo’n 25 meter hoog. Ook het bekende blauwe administratieve gebouw en de vele kleine gebouwen en constructies in de A- & C-zone worden gesloopt. En daar komt een échte krachtpatser aan te pas!

Veelzijdige krachtpatser

Om de werkzaamheden optimaal te laten verlopen, is de hydraulische breekhamer Montabert BRV 65 ingezet. De V65 is de enige hamer die perfect inzetbaar is bij diverse toepassingen, zoals sloop en mijnbouw. De gepatenteerde automatische variabele snelheden zorgen voor grotere veelzijdigheid en productiviteit en daarmee een hoger rendement. Doordat de V65 een bedrijfsgewicht van minder dan 6 ton heeft, kan er zelfs met kleinere machines gewerkt worden voor meer kracht, wat een enorme energiebesparing oplevert. Tel daarbij op de impactsnelheid die varieert tussen 380-950 slg/min bij een oliedebiet van 380-420 l/min en het is duidelijk waarom deze krachtpatser hier is ingezet.

Hydraulische breekhamer

Doordat de sloophamer 100% hydraulisch is, heeft het een stikstofwerking van 100%. Dankzij het innovatieve energiecuperatiesysteem haalt de sloophamer een zeer hoog rendement en de optimale smeersystemen zorgen dat er minimaal hydraulisch onderhoud nodig is. Andere belangrijke kenmerken van de V65 zijn het vol-automatische frequentieaanpassingssysteem en de volledige gedempte en geluiddichte multifunctionele behuizing. Tot slot is er het gepatenteerde gereedschapsbeviligingssysteem TPS om onbelaste slagwerking tegen te gaan.

Keep it green!

De Montabert sloophamers gebruikt bij de sloop van de Ford-fabriek, komen van Tramac Benelux, al ruim 50 jaar importeur van Montabert. De Montabert producten zijn compatibel met bio-oliën en organische vetten. Maar Tramac doet meer en is lid van het herbebossingsprogramma Tree-Nation, een ecologisch project met als doel bomen aan te planten om woestijnvorming, broeikaseffect en armoede te bestrijden. Voor elke hamer vanaf 1600 kg (type BRV 32 en hoger) staat Tramac een bijdrage van 100 euro af aan Tree-Nation waarmee maar liefst 200 bomen aangeplant kunnen worden. Niet alleen de kleur van de Tramac Montabert sloophamers is dus groen!    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details