Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Groene geluidsschermen met een esthetische én ecologische meerwaarde
Tussen een groot recyclingsbedrijf en een woonwijk, plaatste Kokosystems een Kokowall HA-minwol geluidsscherm.

Groene geluidsschermen met een esthetische én ecologische meerwaarde

Duurzaam materiaalgebruik en circulair bouwen. Nagenoeg elke gemeente, bouwonderneming en architect kijkt naar manieren waarop recyclebare en duurzame materialen ingezet kunnen worden. Met de natuur als uitvinder van circulaire processen en een eindproduct dat vaak in een groen landschap te vinden is, weet Kokosystems wel raad. Het bedrijf ontwikkelt groene geluidsschermen die niet alleen een esthetische, maar ook een ecologische meerwaarde hebben.

Hernieuwbare grondstof: kokosvezel

“Wij leveren turn-key oplossingen voor diverse geluidsuitdagingen in de zakelijke en particuliere sector”, vertelt Arjan Kick, projectmanager bij Kokosystems. “Daarvoor maken wij gebruik van de hernieuwbare grondstof kokosvezel, gerecycleerde grondstof voor de buizen en recyclebaar staal als duurzaam materiaal. Daarmee scoren wij hoog bij EMVI-aanbestedingstrajecten en garanderen we een duurzame toepassing in een openbare ruimte.” 

Hoge absorptiewaarde

“In alle Kokosystems geluidsschermen is een geluidsisolerende plaat toegepast die voor de daadwerkelijke geluidsisolatie zorgt. Afhankelijk van de eisen aan het project, de afstand van de bron tot het geluid en de hoogte van het geluidsscherm berekenen en adviseren we welk type geluidsscherm kan worden toegepast.” De Kokowall Standaard heeft een warme uitstraling en past in elk landschap. Deze wordt veelal toegepast langs woonwijken en gemeentelijke wegen. Voor situaties waarbij hogere geluidsabsorberende eisen worden gesteld, zoals langs spoorlijnen en provinciale wegen, wordt de Kokowall Hoog Absorberende variant ingezet. Bij beide schermen worden beide buitenzijdes afgewerkt met kokosvezels die de ideale aanhechting bieden voor diverse soorten klimplanten. De Kokowall HA-Minwol is uitermate geschikt als geluidsscherm bij bedrijfsterreinen of locaties direct langs de weg, waar begroeiing aan één zijde niet mogelijk of gewenst is. Daarbij is slechts één zijde afgewerkt met duurzame kokosvezels en de andere zijde met een laag minerale wol afgewerkt met een kunststof en een verzinkt stalen gaasnet.

Binnen enkele jaren is de 7 meter hoge Kokowall HA-minwol volledig begroeid aan de zijde van de woonwijk.

Natuurlijk, ecologisch & bijzonder fraai!

“Doordat er een diversiteit aan klimplanten toepasbaar is, die in diverse jaargetijden tot bloei komen, zet je niet alleen een functioneel geluidsscherm neer, maar ook een esthetisch fraai object. Tevens zorgt de begroeiing voor een fijnstofopname. Allemaal factoren waardoor onze schermen een zeer hoge acceptatiewaarde in woonwijken en langs snelwegen hebben”, weet Kick. Kokosystems begeleidt, adviseert, engineert en voert uit. “Doordat het Kokowall Geluidsscherm modulair is opgebouwd, kan het in elke gewenste afmeting, kleurstelling of opstelling gerealiseerd worden. En dat in een relatief korte bouwtijd.” Zo noemt Kick een geluidsscherm in Maassluis van maar liefst 7 meter hoog en 70 meter lang. “Deze Kokowall HA-minwol hebben we aangebracht tussen een groot recyclingsbedrijf en een woonwijk. De verzinkte stijlen zijn helemaal gepoedercoat in een groene kleur. Er was sprake van vrij slappe grond, daarom heeft onze installateur Van Schie Groep stalen buispalen van 25 meter in de grond gezet waarop ons scherm is geplaatst.” Kick besluit: “We hebben voor elke situatie een passende geluidswerende oplossing.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details