Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Groeneveldt verrast met rijplatengrijper
Op wens van de transportsector heeft Groeneveldt Grijpers een hydraulische rijplatengrijper ontwikkeld.

Groeneveldt verrast met rijplatengrijper

In 2019/2020 is de onderneming compleet verdubbeld qua vloeroppervlakte en productiecapaciteit en verlieten maar liefst 550 standaardproducten het pand. 

Vandaag de dag realiseert Groenveldt Grijpers 40 procent van de omzet uit activiteiten voor de bosbouw en 50 procent uit infra, overslag en transport. Het overige deel bestaat uit het maken van speciale constructies en machine-aanpassingen. Het bedrijf geniet al jaren een grote naamsbekendheid in de bosbouwwereld, maar zet nu nadrukkelijk in op een  groter marktaandeel in de infra-, overslag- en transportsector.

Dankzij een wisselsysteem is de grijper – naar gelang de breedte van de rijplaten – eenvoudig uit te rusten met korte of lange grijperarmen.

NIEUWE ONTWIKKELINGEN

Al jaren worden er diverse types sloop/sorteergrijper, overslaggrijpers en aanbouwdelen geleverd. Nu wordt er ook actief ingezet op de ontwikkeling van nieuwe producten. Een van die ontwikkelingen is een nieuwe rijplatengrijper voor de transportbranche. Doordat veel bedrijven overstappen van de kleinere maten rijplaten naar de nieuwe grote afmetingen van 3,45 meter breed en een lengte van 6 of 12 meter, heeft Groeneveldt Grijpers BV een nieuwe hydraulische rijplatengrijper ontwikkeld. Deze grijper is voorzien van een wissel-principe, zodat de grijper uitgevoerd kan worden met verschillende soorten grijperarmen.

Met de langere grijperarmen heeft de grijper een openingsmaat van 3,6 meter en met de korte armen is dat 2,6 meter. De armen kunnen gemakkelijk gewisseld worden door vier bouten los te draaien en de andere set armen te bevestigen. Omdat de rijplatengrijper is voorzien van brede scharnierpunten blijft de draaicirkel van de grijperarmen zo klein mogelijk. In combinatie met de draaibare Hardox schepmessen kunnen platen zeer gemakkelijk opgepakt worden. De kans dat de messen snijden of happen in de weg en/of grasmat is hierdoor zo klein mogelijk.

“Het doel voor de komende jaren is om klanten zo goed mogelijk te blijven bedienen en te helpen om een oplossing te bieden”, laat Johan Groeneveldt tot besluit weten.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details