Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
‘Grote stap in het ­optimaliseren van logistieke processen en ­veiligheid op werkvloer’ 
RAVAS Weigh in Motion-technologie.

‘Grote stap in het ­optimaliseren van logistieke processen en ­veiligheid op werkvloer’ 

Nominatie International Forklift Truck of the Year (IFOY) Award 

RAVAS is vereerd met de nominatie voor de International Forklift Truck of the Year (IFOY) Award. Global Manager Marketing, Communicatie & Product Management Bert de Greeff: “Het is een erkenning voor onze innovatieve Weigh in Motion-technologie op een intelligent Carriage Plate (iCP), die zorgt voor een nauwkeurige en betrouwbare gewichtsbepaling van goederen, en dat terwijl een vorkheftruck nog in beweging is”. Dit is wederom een belangrijke stap waarmee het internationale RAVAS logistieke en industriële bedrijven in staat stelt om hun processen te verbeteren, efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen. “Wij kijken uit naar de officiële lancering van de Weigh in Motion-technologie tijdens de LogiMAT-beurs van 19 tot 21 maart in Stuttgart”. 

Intelligent Carriage Plate (iCP).

De IFOY Award is één van de meest presti­gieuze onderscheidingen in de internationale heftruck­industrie. De Greeff: “De meest inno­vatieve en impactvolle ontwikkelingen in de sector staan in de spotlight. Bij onze nominatie in de categorie Special of the Year ligt de focus op het verbeteren van winst­gevendheid, duurzaam­heid en werkomstandigheden. Het zijn bijzondere waarden die RAVAS toevoegt aan mobiel wegen bij logistieke en industriële bedrijven, groot en klein”. RAVAS opereert wereldwijd. In maar liefst acht Europese landen en de Verenigde Staten heeft RAVAS eigen sales en service organisaties. Daarnaast heeft de producent en leverancier van mobiele weegoplossingen een wereldwijd partnernetwerk. “Waarbij we overal geïntegreerde weegoplossingen, én de bijbehorende service, leveren voor diverse logistieke apparatuur, zoals handpalletwagens, elektrische magazijntrucks, stapelaars en vorkheftrucks. Alles wat je oppakt wordt nauwkeurig gewogen: meer tijdswinst en de processen geoptimaliseerd”. 

RAVAS ErgoTruck.

Sneller tellen, zonder fouten

“Een pallet met tegels van in totaal duizend kilo, waarbij elke tegel één kilo weegt, zorgt voor een makkelijk rekensommetje en voorkomt onnodig handmatig tellen bij orderpicken. Het bespaart tijd en beperkt het risico op (menselijke) fouten. Mobiel wegen vermindert het aantal vervoersbewegingen. Er zijn immers geen onnodige bewegingen van en naar een traditionele vloerweegschaal meer nodig, waardoor er tijd wordt bespaard op de werkvloer. Zeer efficiënt bij bijvoorbeeld crossdocking, waarbij producten bij het lossen weer meteen worden verzonden, zonder ze eerst elders op te slaan. Minder rijbewegingen verkleint bovendien de kans op ongelukken én verhoogt het de werktevredenheid van de vorkheftruckchauffeur. Ook het bijhouden en controleren van de voorraadadministratie is efficiënter: een slimme koppeling van onze mobiele weegdata via bijvoorbeeld bluetooth of wifi naar het WMS, TMS of ERP-systeem doet de rest”. 

Voor iedere toepassing een passende oplossing

Ieder bedrijf heeft zijn eigen karakteristieke processen en producten. RAVAS speelt daar handig op in. De Greeff: “Wij leveren mobiele weegoplossingen voor verschillende toepassingen, producten en omgevingen. Van het mengen en doseren van bijvoorbeeld grondstoffen in de industrie, tot het optimaliseren van processen in logistieke centra. Van het wegen van schroefjes tot aan goederen van vele duizenden kilo’s. Van het leveren van ATEX-gecertificeerde systemen, die in explosiegevaarlijke zones gebruikt mogen worden, tot het leveren van RVS-systemen aan de voedingsmiddelen-, chemische- en farmaceutische industrie, waarbij ten behoeve van de hygiëne alle gaten en kieren afgedicht zijn, zodat die voldoen aan de strenge GMP (Good Manufacturing Practices)-normen”.

RAVAS IPT Essential.

Veiliger én winstgevender

Het verhogen van de financiële winstmarge is volgens De Greeff cruciaal in de logistieke sector: “Veel logistieke bedrijven factureren hun werkzaamheden op basis van pallet­gewicht, dus als de cijfers nauwkeurig zijn, dan zijn de facturen eerlijker. Een klant die een pallet wil verschepen wil het gewicht zo laag mogelijk houden. Terwijl de vervoerder financieel gebaat is bij het exacte gewicht, want dat zorgt voor extra omzet. Alles wat hij extra factureert is nettowinst. Ook veiligheid is belangrijk, want pak je per ongeluk een te zware pallet op, dan leveren wij systemen waarbij gelijk de alarmbellen gaan rinkelen. Dit voorkomt onnodig risico op bijvoorbeeld kantelen”.  

Ontdek de kracht van RAVAS op LogiMAT

Op de LogiMAT beurs zal RAVAS ook andere nieuwe oplossingen en systemen introduceren, zoals de RAVAS iPT Essential, ’s werelds eerste handpallettruck met een gepatenteerd ergonomisch display op de hendel. Deze handpallettruck vertegenwoordigt een nieuwe generatie in mobiel wegen en is ontworpen met gebruiksgemak, betrouwbaarheid, ergonomie, uptime en innovatie in het achterhoofd. Ook de vernieuwde RAVAS ErgoTruck zal te bewonderen zijn. De Greeff: “Met RAVAS zetten wij een grote stap in het optimaliseren van de logistieke processen en veiligheid op de werkvloer”. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details