Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Henk Saes is voor het leven verbonden aan zijn bedrijf
Het Saes Managementteam: vlnr. Jeroen Hornman, Henk Saes, Erwin Broens en Remco van der Winkel.

Henk Saes is voor het leven verbonden aan zijn bedrijf

In de rubriek “De kei van de GWW” geven we ditmaal het podium aan Henk Saes, oprichter en eigenaar van Saes International BV uit Weert. Met zijn 62 lentes zou je denken dat hij zich al verheugt op het naderende pensioen. Deels is dat zo, maar het bedrijf ‘loslaten’, dat zal moeilijk worden, concludeert Henk. Wel is er een behoorlijke dynamiek waar te nemen binnen de gelederen van Saes International BV. Henk heeft zijn bedrijf een verjongingskuur gegeven namelijk.

“Je moet als bedrijf met een goede groeicurve wel met je tijd meegaan”, oppert Henk. “Daarom heb ik een Management Team aangesteld, dat een frisse wind door het bedrijf kan laten waaien. Gewoon de bakens goed zetten om het bedrijf stabiel de toekomst in te leiden.”

Vanaf de tienertijd al liefde voor het vak

Henk herinnert zich nog goed hoe hij als 18-jarige alle beurzen bezocht die er destijds waren. “Ik ‘vrat’ alles wat er aan informatie over GWW-materieel voorbijkwam en kwam altijd met tassen vol folders naar huis. Daar heb ik nog hele plakboeken van! Op jonge leeftijd had ik al de droom om ooit een eigen bedrijf te hebben in de GWW, die droom heb ik kunnen waarmaken”, aldus Henk. 

‘Op jonge leeftijd had ik al de droom om ooit een eigen bedrijf te hebben in de GWW, die droom heb ik kunnen waarmaken’

Dat Saes zo’n groei heeft kunnen doormaken, heeft alles te maken met het waarnemen van kansen en het vasthouden aan goede kernwaarden. “Omdat ik nooit stil ben blijven staan, zijn we gekomen waar we nu staan. Wel is het zo dat ik door de ervaring in de loop der jaren een stuk wijzer en rustiger geworden ben. Ik heb een beter overzicht en denk langer na over beslissingen die ik moet maken. Het nieuwe Management Team gaat de fakkel van me overnemen, zij mogen in de toekomst de beslissingen gaan maken. Zij zijn 20 jaar jonger dan ik en hebben een gedegen achtergrond. Erwin Broens is inmiddels toegetreden tot de directie en heeft onze servicedienstverlening al een boost gegeven. Jeroen Hornman ontfermt zich als salesmanager over de sales en gaat hoofdzakelijk Nederland voor zijn rekening nemen. Zelf doe ik België en Luxemburg en indien nodig, de gebieden daarbuiten. Remco van der Winkel is general manager en betrokken bij alle operaties intern. Jonge spierballen dus, die de kracht hebben om Saes toekomstbestendig te laten zijn.”

Partnerschappen intensiveren

Met de mooie merken die hun weg naar Saes gevonden hebben, is het belangrijk om de partnerschappen met deze partijen te gaan intensiveren, concludeert Henk. “Met LaBounty, Epiroc, Erkat en VTN in ons programma willen we nog intensiever de markt op. Als team zetten we daar momenteel flink de schouders onder. Dit jaar is het terrein al groter gemaakt, de werkplaats is uitgebreid. We werken eraan om onze kostplaats omlaag te brengen. Daarnaast staat het doorvoeren van verdere digitalisering op het programma van het MT. Er valt veel te moderniseren en optimaliseren en ik heb alle vertrouwen in ons team. Samen werken we aan het herinrichten van processen, dat is bijna nog belangrijker dan de fysieke maatregelen die we nemen. Kortom, Saes wordt momenteel volledig toekomstbestendig gemaakt en ik ben trotser dan ooit op het bedrijf!”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details