Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Het kan met kunststof

Het kan met kunststof

Al bijna dertig jaar is Van Kaam BV groot voorvechter van het uitvoeren van ondergrondse infrastructuren in kunststof. Op de RioleringsVakdagen presenteert het familiebedrijf zich als voorraadhoudend specialist van alles wat nodig is voor de aanleg van ondergronds leidingwerk, wikkelbuisputten en appendages. Problemen herkennen en (razendsnel) oplossingen op maat bieden, maken Van Kaam tot op de dag van vandaag uniek.

whatsapp-image-2020-02-03-at-14.29-kopieren

Dubbele pomput met zichtbaar leidingwerk.

 

Van Kaam levert een breed assortiment aan kunststof materialen. “Het aanbod varieert van leidingwerk voor gas, water, riool, stikstof, CO2 en sinds kort ook voor WKO-installaties. En dat allemaal in HDPE en een klein beetje PP. Absoluut geen PVC, daar zijn we allergisch voor”, lacht directeur Bastiaan van Kaam. “Daarnaast leveren we ook een groot aantal gietijzeren hulpstukken zoals appendages, afsluiters en verbindingsmaterialen uit voorraad, maar ook lasfittingen en hulpstukken in diameters variërend van 20 tot 1200 mm. De materialen zijn direct bij ons af te halen of kunnen binnen 24 uur door ons op locatie worden geleverd.”

foto-25-10-18-13-39-56-kopieren

RVS Pomp unit droge opstelling in de werkplaats van Van Kaam te Zaandam.

 

Kennis en advies

Behalve voor de materialen zelf, weten veel relaties Van Kaam te vinden voor kennis en advies. “We zijn sterk in het herkennen en oplossen van problemen, veelal binnen 24 uur. Als standaard producten niet inzetbaar zijn, ontwikkelen wij in nauw overleg met onze relaties desgewenst een maatwerk oplossing. Naast onze handelsmaatschappij beschikken we namelijk ook over een productiemaatschappij, compleet inclusief engineeringsafdeling en productie-/assemblagefaciliteiten. Zo hebben we een jarenlange ervaring in het op maat fabriceren van HPE-verzamelputten en PE-inspectieputten voor de riolerings- en drainagemarkt. Met ons ‘kleine gemaal’ voor de rioleringsmarkt waren we destijds uniek in de markt. Het concept is door de markt intussen veelvuldig gekopieerd. Alle systemen kunnen door onze gecertificeerde (spiegel)lassers eventueel ter plekke geïnstalleerd worden.”

foto-01-11-18-12-39-14-kopieren

Onderaanzicht van een Wikkelbuisput waarin een rvs pomp unit droge opstelling zichtbaar is.

 

Speciale toepassingen

​Ook voor afwijkende of niet direct voor de hand liggende producten uit HDPE (bijvoorbeeld als vervanging voor RVS) weet Van Kaam een oplossing te bedenken. “Denk dan aan filtersystemen, ijsbanen, indoor ski-heuvels, veldverwarming en bekabelingen van welke aard dan ook. Zo hebben we onder andere een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het plasticvangsysteem Shoreliner, een concept van ingenieursbureau Tauw. Het product is hier in huis door ontwikkeld en gerealiseerd. Het systeem vangt drijfvuil en microplastics (>5 mm) in de haven van Rotterdam om te voorkomen dat het in zee terechtkomt. Dus ook voor dergelijke ‘specials’ is men bij ons aan het juiste adres. Op de RioleringsVakdagen gaan we graag met bezoekers in gesprek over de vele mogelijkheden in kunststof. Vanzelfsprekend tonen we op de beurs ook enkele pronkstukken, zoals onze bekende pompput uit wikkelbuis. Alvast tot ziens op 16, 17 of 18 maart in Gorinchem”, besluit Van Kaam.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details