Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
‘Het wordt nog vaak onderschat in hoeverre logistieke signing bijdraagt aan efficiënte en veiligheid’
Een op maat gemaakt signing plan houdt rekening met de ruimtelijke indeling, workflow en veiligheidseisen.

‘Het wordt nog vaak onderschat in hoeverre logistieke signing bijdraagt aan efficiënte en veiligheid’

Signing en locatie-identificatie

Een grote passie voor logistieke op­lossingen en de wens om zelf te onder­nemen, zorgden ervoor dat Patrick van der Aa een aantal jaar geleden onderzocht waar de logistieke sector behoefte aan had. Dat bleek een totaal­oplossing te zijn voor alle benodigde zaken op het gebied van locatie-identificatie, permanente belijning en veiligheidsproducten. Het leidde tot de start van Signing Group Nederland BV in 2020, en vier jaar later heeft het bedrijf al prachtige referentieprojecten, waaronder bij Zeeman Textiel, PLUS Retail en Rijkswaterstaat.

“Wanneer een bedrijf naar een nieuw pand verhuist, of willen uitbreiden, krijgen ze ontzettend veel voor hun kiezen. Logischerwijs worden dan vaak een aantal zaken vergeten of op de lange baan geschoven. Of het belang ervan wordt tijdens de budgetteringsronde onderschat. En dat is jammer. Het correct en duidelijk identificeren van de locaties in een warehouse of distributie­centrum zijn immers essentieel om de bedrijfs­processen goed te laten verlopen. Bovendien zijn signing en locatie-identificatie in een latere fase lastiger uitvoerbaar.”

Patrick van der Aa, eigenaar SGN.

Onderschat

“Ik heb vijftien jaar voor een logistiek dienst­verlener gewerkt en daar is mijn passie voor logistieke oplossingen ontstaan”, vertelt Van der Aa. “Tijdens mijn verkenning naar de behoeften van de logistieke sector, ontdekte ik dat er iets miste: een totaaloplossing en complete ontzorging. Iemand die alles levert en realiseert, en dat vanuit een brede expertise.” Signing Group Nederland (SGN) was geboren en dat de markt inderdaad behoefte had aan een dergelijk concept, bleek meteen. SGN maakte een vliegende start. “Andere ondernemers zeggen weleens tegen mij: het lijkt wel of jullie de startfase van een mkb-bedrijf hebben overgeslagen”, lacht Van der Aa.

Belijning van hoogwaardige kwaliteit draagt bij aan een veilige en gestructureerde omgegeving.

Locatie-identificatie en signing

SGN ontwerpt, produceert en installeert op maat gemaakte locatie-identificatie en signing. “Voor het nieuwe distributiecentrum van Plus Retail in Oss hebben we 3.600 scanbare locaties voor de rolcontainers gerealiseerd. Dan wil je dus ook werken met een deskundig team, want dit betekent dat er uiterst nauw­keurig geopereerd moet worden. Ons team bestaat dan ook enkel uit specialisten met een achter­grond in logistiek en veiligheid. Dat kwam ook zeker van pas in het nieuwe warehouse van Asian Food Group waar wij alle multilabels, hoogte­labels, gangpadborden en tunnelborden verzorgden. Eén bordje of magazijnlabel verkeerd bevestigen en je kunt je de ellende voorstellen.”

Gangpadbord installatie.

Permanente belijning en veiligheidsproducten

SGN is gespecialiseerd in het aanbrengen van hoog­waardige markeringen en veiligheids­producten in distributie­centra, ware­houses, productie­bedrijven, buiten­terreinen en parkeer­garages. “Bij de start maken wij des­gewenst een verkeers- en veiligheids­plan, waar­bij we exact in kaart brengen op welke plek er beweg­wijzering en belijning nodig is. En waar eventuele veiligheids­producten zoals hoogte­begrenzers, evacuatie­plattegronden en verkeers­borden gewenst zijn. Niet alleen ikzelf, maar het hele team heeft ervaring binnen de logistiek. We weten hoe het reilt en zeilt en wat er in de praktijk wel of niet werkt.”

Veiligheidsproducten zoals evacuatieplattegronden en vluchtroutes leiden tot een veilige werkomgeving.

Het belang van kwaliteit

“Onlangs hebben we nog de belijning voor HZ-Logistics, HBM Machines en BTS Logistics mogen verzorgen. Denk aan rijbanen, opstel­vakken, docklijnen, parkeervakken, loop- en zebrapaden. Voor Plus Retail hebben we in Oss maar liefst vijfduizend meter belijning buiten en dertien­duizend meter binnen aangebracht. Ook daar pasten wij onze kennis toe over de juiste combinatie tussen verkeerstromen en veiligheid, waarbij de voetgangers­veiligheid een belangrijke rol speelt. Deze vormen immers de meest kwetsbare groep en zijn vaak betrokken bij ongevallen in magazijnen. Dat onder­streept tevens het belang van duur­zame signing. Je wilt dat alles voor zeer lange tijd goed zichtbaar blijft. Dat is de reden dat we alleen met materialen van zeer hoge kwaliteit werken. Op onze aangebrachte belijning geven we dan ook garantie,” besluit Van der Aa.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details