Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Hitachi biedt meer comfort, veiligheid en uptime
De onlangs ontwikkelde ZX175W-7 is nog productiever dankzij een uitzonderlijke graafkracht en dito hefvermogen.

Hitachi biedt meer comfort, veiligheid en uptime

Winst, comfort, veiligheid en uptime vergroten. Wie dat wil kan terecht bij Hitachi, dat met de nieuwe serie Zaxis-7 mobiele graafmachines een uitgebreide reeks voorzieningen biedt om dat te realiseren, inclusief een uitstekende service gedurende de hele levensduur. Het is kortom “een kwestie van de juiste visie”.

Wilbert Blom, productmanager graafmachines bij Hitachi Construction Machinery (Europe) NV legt graag uit wat hij met die ‘visie’ bedoelt: “Wie een nieuwe Hitachi mobiele graafmachine laat bezorgen, gaat deel uitmaken van de nieuwste generatie van een wereldwijde familie. Hitachi heeft al vijftig jaar ervaring met het ontwerpen van hydraulische graafmachines. Innovatie zit in ons bloed en ook in de veelzijdige ZX150W-7, ZX155W-7 en ZX180W-7 en de twee nieuwe modellen met kleine draaicirkel: de ZX135W-7 en de ZX175W-7, is weer geavanceerde technologie verwerkt.”

De nieuwe modellen, zoals deze Hitachi ZX180W, zijn snel aan te passen aan de voorkeuren van de machinist en de vereisten van het bouwterrein.

Volledige controle

“Wat onze klanten ook voor ogen hebben, wij kunnen ze de producten, mensen, oplossingen en diensten bieden waarmee ze de volledige controle over hun wereld krijgen”, aldus Wilbert. Het kleinste model van de serie, de ZX135W-7, is gebaseerd op de grotere ZX155W-7 en is uitgerust met dezelfde motor. Hij heeft een compacte draaicirkel van 360 graden (1.740 mm aan de achterkant, 1.750 mm aan de voorkant) en is daarmee geschikt voor kleine werkterreinen. De onlangs ontwikkelde ZX175W-7 is nog productiever dankzij een uitzonderlijke graafkracht en hefvermogen.

Meer winstgevendheid

De nieuwe modellen zijn snel aan te passen aan de voorkeuren van de machinist en de vereisten van het bouwterrein. Het hydraulische systeem HIOS V zorgt voor een hogere snelheid van het aanbouwdeel aan de voorzijde en voor 7% minder brandstofverbruik dan bij de vorige modellen. Hulpstukken zijn gemakkelijk te vervoeren met behulp van het optionele ondersteuningspakket voor trailers en eenvoudig te wisselen met behulp van het verbeterde steunsysteem. De Zaxis-7 mobiele graafmachines zijn erop gebouwd om lang mee te gaan. De nieuwe modellen zijn grondig getest in speciale faciliteiten in Japan, om te garanderen dat ze constant presteren en de inzetbaarheid optimaal is.

Prettige werkomgeving

De vernieuwde cabine van de Zaxis-7 is bijzonder ruim en biedt dankzij minder lawaai en verminderde trillingen veel meer comfort dan bij de vorige generatie. Hij heeft een automatische rem en de machinist wordt minder snel moe dankzij de stoel met synchroon bewegende bedieningsconsole en het nieuwe ergonomische ontwerp van console en schakelaars. Alle knoppen zijn goed bereikbaar en de fabrikant biedt af-fabriek voorzieningen zoals cruise control, automatische transmissie en het optionele ‘ride control’-systeem, dat trillingen van het hulpstuk aan de voorkant onderdrukt. De goed zichtbare monitor en de joysticks kregen er nieuwe functies bij.

De machinist wordt minder snel moe dankzij de stoel met meebewegende bedieningshendels en ergonomisch ontworpen console en schakelaars.

Nog meer veiligheid

De cabine biedt een beter zicht rondom, mede dankzij de slanke stuurkolom (met grotere instelhoek) en het kleinere stuur. De veiligheid wordt verder vergroot door de uitzonderlijke kijkhoek van 270 graden van bovenaf met het Aerial Angle camerasysteem. De machinist heeft op de monitor keuze uit zes weergaveopties van de directe omgeving. Voor zware omstandigheden hebben de Zaxis-7 mobiele graafmachines voorzieningen gekregen zoals LED-werklampen, grotere spiegels en een ruitenwisser met groter wisoppervlak. Bij rijden op de openbare weg worden bovenwagen en hulpstuk aan de voorkant vergrendeld zodra de machine in de juiste positie staat.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details