Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Hoe richt je je warehouse zo slim mogelijk in?
WEASEL® Lite automatisch geleide voertuig.

Hoe richt je je warehouse zo slim mogelijk in?

Altijd op zoek naar meer efficiëntie

Bedrijven die te maken hebben met goederenontvangst, opslag, voorraadbeheer, orderpicking en verzending staan voor grote uitdagingen. Niet alleen worden kwalitatief goede magazijnmedewerkers steeds schaarser en duurder, ook zijn beschikbare oppervlakken voor nieuwbouw of uitbreiding inmiddels schaars goed geworden.

SSI LOGIMAT® verticale liftmodule.

“Het is daarom zaak om de mensen en vierkante meters die wél beschikbaar zijn, zo efficiënt mogelijk in te zetten”, zegt Steve Cautaert, Head of Sales Dynamic Systems bij SSI SCHÄFER. De SSI LOGIMAT® verticale liftmodules en WEASEL® Lite automatisch geleide voertuigen (AGV) van SSI SCHÄFER spelen hier optimaal op in, waarbij bedrijven tevens profiteren van een hogere opslagdichtheid, minder loopafstanden en een uitstekende orderverzamelkwaliteit.

Veel bedrijven hebben nog legbordstellingen in hun magazijnen staan, eventueel in combinatie met tussenvloeren. Hoewel dit een uitstekende manier van opslaan is, zorgt dit wel voor flinke loopafstanden voor magazijn­medewerkers, weet Cautaert.

“Orderpickers leggen dagelijks vele kilometers af om de juiste orders te picken. Door in plaats hiervan te kiezen voor semi-automatisatie opslag, kunnen goederen veel dichter bij elkaar worden opgeslagen. In plaats van naar de producten toe te lopen, brengen verticale liften de trays met goederen juist naar de medewerkers toe. Dankzij pointers (lampjes) in de werkopeningen kunnen medewerkers bovendien direct zien op welke plekken gepickt moet worden, terwijl op hun scherm exact de juiste hoeveelheden worden getoond. Hierdoor gaan de foutpercentages (en kosten!) omlaag.”

De WEASEL® Lite AGV’s volgen een slijtvast optisch spoor, dat volgens de gewenste route en in een gesloten loop op de vloer wordt geplakt.

Efficiëntie en duurzame inzetbaarheid

De SSI LOGIMAT® verticale liftmodule kan het best vergeleken worden met een oversized ladekast met twee rijen trays, vertelt Cautaert. “Tussen de twee rijen bevindt zich een lift, die de afzonderlijke legborden uittrekt en naar de bedieningsopening brengt. Elke lade kan naar wens afzonderlijk gevuld worden. Hierbij kun je iedere lade ook weer onderverdelen met bakken of dozen, die SSI SCHÄFER ook produceert. Maar ook gebruik zonder enige vorm van verdeling is mogelijk.”

SSI LOGIMAT® kan met diverse accessoires geleverd worden. Als voorbeeld noemt Cautaert een tilfunctie, schuine gradaties of de mogelijkheid om de trays op ergonomische hoogte aan te bieden, waardoor magazijnmedewerkers niet meer hoeven te tillen, rekken of reiken. “Dit komt hun duurzame inzetbaarheid ten goede.”

Standalone of SAP-integratie

SSI LOGIMAT® kan als autonoom systeem worden gebruikt, maar ook recht­streeks geïmplementeerd worden in allerlei ERP-systemen en in SAP. “SSI SCHÄFER is SAP Gold partner en de duurtijd van onze SAP-integratie is gelijk aan de productie”, vertelt Cautaert. “Wanneer de lift­module wordt geleverd en geïnstalleerd, vindt gelijk ook de SAP-imple­men­tatie plaats. Hierdoor kunnen klanten heel voortvarend van start.”

WEASEL® Lite tablet en app.

Navigatie vindt plaats van het eenvoudigste ladebeheer tot en met artikelbeheer en orderverwerking.

Eenvoudig en snel

SSI LOGIMAT® kan uitstekend toegepast worden in combinatie met WEASEL® Lite. “Onze WEASEL® Lite AGV’s zijn heel makkelijk in elk bedrijf te implementeren”, benadrukt Cautaert. “Het prijsgunstige systeem is ontwikkeld voor het vervoer van bakken, dozen en vergelijkbare goederen met een gewicht tot 35 kg en afmetingen tot 600 x 400 x 510 mm (lxbxh).”

Voor de besturing is geen superieure fleet controller nodig. “De AGV’s communiceren via Bluetooth en ontvangen transportopdrachten via de tablet van de medewerker, op de plaats waar de materialen nodig zijn. Hierbij volgen zij een slijtvast optisch spoor, dat volgens de gewenste route en in een gesloten loop op de vloer wordt geplakt.”

Dankzij de gedecentraliseerde besturing zijn geen IT-vaardigheden of specifieke technische kennis vereist voor de planning en inbedrijfstelling van de materiaalstroom. “Voor de implementatie zijn slechts enkele voorbereidingen nodig: het bepalen van de juiste route en het installeren van bijbehorende app om de WEASEL® Lite-voertuigen op een tablet of smartphone te besturen. Een gratis Weasel Lite Planner is beschikbaar voor materiaalstroomplanning.”

SSI LOGIMAT® en WEASEL® Lite worden volledig in eigen beheer door SSI SCHÄFER geëngineerd, geproduceerd, gemonteerd en in bedrijf gesteld. Bovendien staat SSI SCHÄFER 24/7/365 in voor de costumer support.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details