Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
IJzersterk in aanbouwdelen en uitrustingsstukken

IJzersterk in aanbouwdelen en uitrustingsstukken

Het bedrijf heeft een ijzersterk leveringsprogramma van vooraanstaande merken aanbouwdelen en uitrustingsstukken. DemTech is nadrukkelijk aanwezig in zowel de sloop-, recycling- als infrasector. Directeur Arthur Polak gunt ons een kijkje in de keuken en praat ons bij over de laatste ontwikkelingen.

Maar liefst 850 bar in de cilinder

“We hebben ons omringd met partijen die uitblinken in hun vakgebied”, zegt Arthur. “Zo werken we al sinds jaar en dag samen met het Japanse NPK, de eerste producent van aanbouwdelen die heeft bewezen dat je beton ook kunt knijpen (en vergruizen) in plaats van hakken. Veel partijen proberen tevergeefs de aanbouwdelen te kopiëren. Als enige ter wereld weet NPK 850 bar te creëren in de cilinder. Het concept is ongeëvenaard. Maar de Japanse fabrikant zit niet stil. De betonkwaliteit neemt toe, er wordt meer ijzer toegepast in constructies, wat maakt dat er meer vermogen en energie nodig is om het ‘stuk’ te krijgen. Er wordt in Japan hard gewerkt om nóg efficiëntere machines te bouwen voor de bouwwijze van nu.”

Ongeëvenaarde snelwissels

Sinds 2018 is DemTech ook leverancier van Lenhoff, marktleider in aanbouwdelen voor graafmachines. Arthur: “De snelwissels van Lenhoff zijn eveneens ongeëvenaard. Grote voordeel is dat ze met 18 tot 40-tons kranen met een oliedoorvoer van 550 liter zonder retourdruk kunnen werken. Retourdruk zorgt voor veel belasting op het hydraulische systeem, waarbij componenten warmer worden. Het resultaat is een snellere slijtage van de dichtingen; ze zijn eerder toe aan revisie. Overigens zijn er ook aanbouwdelen die in de basis al niet goed bestand zijn tegen retourdruk en daardoor niet optimaal functioneren. Lenhoff heeft dat goed voor elkaar. De snelwissels zijn niet nieuw – er zijn er al 200.000 van geproduceerd – maar nog steeds maatgevend.”
Zorgeloos werken met 

Schrootscharen

Het derde wereldmerk dat DemTech voert, is LaBounty, sinds de jaren zeventig bekend van de mobiele schrootscharen. “LaBounty dankt zijn sterke positie in de markt door het produceren van zeer goede schrootscharen die zorgeloos productie draaien met geringe onderhoudskosten”, weet Arthur uit ervaring. “Op de BAUMA eerder dit jaar werden de vernieuwde versies gepresenteerd. Het design van de bovenbek is aangepast, een hogere apex levert meer knipkracht op en de verwisselbare messen aan de voorzijde zijn voortaan volledig ingesloten. Links en rechts wordt voortaan hetzelfde mes toegepast, dat opnieuw het onderhoud en laswerk aan de scharen minimaliseert.”

Huurprogramma

Behalve de verkoop van aanbouwdelen en uitrustingsstukken heeft DemTech ook een breed huurprogramma met scharen, vergruizers en hamers voor 0.7 tot 80-tons kranen. “Op die manier kunnen we onze klanten tijdens onderhoud gewoon draaiend houden. Materieel valt immers negen van de tien keer in storing op momenten dat het niet uitkomt. Omdat we werken met een klein team kunnen we onze klanten goed bijstaan met het juiste advies. Zeker bij aanbouwdelen en uitrustingsstukken is dat een belangrijke factor. Tot slot verkopen we ook jong gebruikte machines uit onze verhuurvloot, altijd met een garantieperiode van 3 maanden inbegrepen”, zegt Arthur Polak tot besluit.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details