Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
In 2020 voor tweede keer Demo Days

In 2020 voor tweede keer Demo Days

Volgend jaar wordt opnieuw een apart evenement gehouden waarbij de focus ligt op werkende machines. Dat kan ook eigenlijk niet anders. De in 2018 gehouden Demo Days waren erg succesvol en een vervolg ligt dus voor de hand. Alleen kan Gregory Olszewski, managing director Matexpo, nog niet zeggen wáár de volgende Demo Days zullen plaatsvinden. Dat nieuws horen we naar verwachting begin september, tijdens de beurs in Kortrijk.

Het slotbericht van de Demo Days laat aan positivisme niets te wensen over. We citeren: “Onder een stralende zon sloot de eerste editie van Demo Days powered by Matexpo zondagavond 9 september af met 3.878 bezoekers. Ruim boven de doelstelling van 3.000 die de organisatie had vooropgesteld. Het terrein van Sodewa in Braine-l’Alleud was het decor waarin meer dan 80 graafmachines, 20 vrachtwagens en verschillende breek- en zeefinstallaties door het publiek konden worden getest.”

Zowel bezoekers als standhouders – een veertigtal bedrijven hadden hun machines, trucks en installaties meegenomen – waren achteraf zeer enthousiast over de eerste editie van het bijzondere tweedaagse evenement. Zelfs het weer zat mee en dat is toch wel een prettige bijkomstigheid wanneer je in een groeve vol zand loopt.

De Sodewa site in Braine-l’Alleud was op meerdere vlakken een prettige locatie voor een buitenevenement.

Prettige locatie

De Sodewa site in Braine-l’Alleud was op meerdere vlakken een prettige locatie voor een buitenevenement. De zanderige ondergrond maakte het de graafmachines mogelijk om daadwerkelijk te laten zien wat ze zoal kunnen. Anderzijds was het terrein genoeg geaccidenteerd om ook de trucks een wat spannender traject te bieden. Door de lage ligging had de wind er nauwelijks vat op, zodat het werken hier trekjes van vakantiepret kreeg. Of aan al deze voorwaarden op een eventuele nieuwe locatie kan worden voldaan is dus afwachten. Overigens, wat wel iets beter kan is het parkeren. Nu moest een flinke afstand lopen worden afgelegd, zeker door degenen die wat later van huis waren vertrokken.

Nagenoeg hetzelfde concept

De Demo Days volgen in 2020 nagenoeg hetzelfde concept als in 2018. Wel zegt Gregory te streven naar een lichte verbreding van het aanbod aan type machines. “Het accent hoeft niet alleen te liggen op graven”, aldus Gregory, die eraan toevoegt, dat de overige voorwaarden en afspraken rond aantallen, machinegewichten, standinrichting en dergelijke wel van kracht blijven.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details