Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
INPIEQ blijft innoveren en nieuwe producten ontwikkelen!

INPIEQ blijft innoveren en nieuwe producten ontwikkelen!

INPIEQ, specialist in funderingsmachines en bijbehorend materiaal, produceert o.a. het innovatieve DLS Registratie Systeem wat in binnen- en buitenland gebruikt wordt. Nu komen ze met een geheel nieuwe productielijn van compacte machines.

“INPIEQ is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe productielijn, bestaande uit twee verschillende compacte machines. Het gaat om een grout meng- en pompunit type IGP en een hydraulische funderingsmachine. Met als belangrijk oogmerk, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden.” Aldus INPIEQ-directeur Frank van Deursen.

naamloos-1-kopieren

Compacte volautomatische grout meng- en pompunit

Deze volledig elektrisch hydraulische grout meng- en pompunit type IGP wordt elektrisch aangedreven. Voorzien van een mengunit welke het mengsel automatisch mengt en vervolgens verplaatst naar het reservoir totdat het verpompt kan worden naar de boorstelling. Deze machine is voorzien van druk- en flowregelaars. Hierdoor wordt de verpompte druk nooit hoger dan de vooraf ingestelde waarde en beschikt de machine over de maximale flow- en pompsnelheid. Gedurende dit proces worden gegevens zoals het verbruik van  cementen water, pomp flow, de werkdruk, verpompt volume hoge nauwkeurigheid gemeten, duidelijk weergegeven op het display en opgeslagen in het INPIEQ Registratie Systeem. Deze data wordt via USB of draadloos verzonden naar het kantoor. De unit is via het duidelijke bedieningspaneel te bedienen en via een afstandsbediening aan te sturen. Frank: “Wij zagen verbeterpunten in bestaande soortgelijke machines en mogelijkheden in combinatie met ons unieke INPIEQ Registratie Systeem dus zijn zelf aan de slag gegaan met bouwen. Hier is deze compacte machine uit gekomen welke met een constante flow zonder pieken het hoogst haalbare resultaat geeft en direct alle gegevens registreert.”

Compacte hydraulische funderingsmachine

Een compacte, lichtgewicht maar zeer krachtige machine welke het mogelijk maakt om schroefinjectiepalen te vervaardigen op plaatsen waar de ruimte en hoogte beperkt is. De funderingsmachine is voorzien van een boormotor tot 20 kNm. Het formaat en gewicht zorgt ervoor dat de machine eenvoudig te vervoeren is en door de unieke bouw het ook nog eens mogelijk om in verschillende ruimtes aan de slag te gaan.

Deze machine word geleverd met een elektrische aggregaat op rupsen die voorzien is van 2 elektromotor waardoor het mogelijk is om met zowel een 32A als een 63A connector de machine aan te sturen. Verder is het mogelijk om de machine aan te drijven via een speciaal in ontwikkeling zijnde accu aangedreven hydraulische unit.

naamloos-1-kopieren

Gebruiksvriendelijk

Frank: “De klant weet ons goed te vinden als het gaat om innovaties en het personaliseren van machines en/of systemen. Wij bedenken met onze expertise en ervaring dan graag een oplossing welke voldoet aan de wensen van de klant. Deze keer werd ons gevraagd of het mogelijk is om machines te ontwikkelen welke gemakkelijk te transporteren zijn.

Maatwerk

INPIEQ ontwikkelt en produceert vaker vernieuwende machines uit eigen initiatief of op aanvraag. Vrijwel bij elke machine komt een stukje maatwerk kijken. Dit gebeurt allemaal in eigen beheer vanuit de werkplaats in Steenbergen. Een andere machine welke recent op aanvraag gemaakt is voor een klant uit België, is een CPE30 heihamer voor het heien van damwanden met een speciaal sheet-leg frame. Door het lage benodigde hydraulisch vermogen is deze hamer eenvoudig in combinatie met een mobile graafmachine te gebruiken.

DLS Registratie Systeem

INPIEQ produceert het wereldwijd bekende Data Registratie Systeem wat ze zelf ontworpen hebben. Frank: “Het DLS Registratie Systeem is geschikt voor heien, boren, trillen en drukken en registreert de gegevens van elke gemaakte paal – ongeacht het type. Vervolgens verzendt het systeem desgewenst de gegevens naar kantoor. Deze zomer komt er een nieuwe versie van het registratie systeem die zal voldoen aan de hedendaags gestelde eisen in de funderingsmarkt. Ook word er een nieuw platform geïntroduceerd om de data sneller een eenvoudiger correct te kunnen verwerken. Ook de samenwerking met een Funderingsexpertise bureau bied een grote toegevoegde waarde aan het systeem waardoor het funderingsbedrijf, voordat het de bouwlocatie verlaat, weet dat alle palen zijn goed gekeurd voor oplevering.

Wij verkopen dit product afgestemd op de wensen van de klant met trots over de hele wereld.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details