Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Installatie van turbines met succes voltooid voor offshore windmolenpark East Anglia ONE, goed voor 714 MW

Installatie van turbines met succes voltooid voor offshore windmolenpark East Anglia ONE, goed voor 714 MW

‘Sea Installer’, het installatieschip van DEME Offshore, voltooide met succes de installatie van 102 turbines van Siemens Gamesa, elk goed voor 7 MW, op het offshore windmolenpark East Anglia ONE op 43 km voor de kust van Suffolk.

Op East Anglia ONE werkte DEME Offshore rechtstreeks voor Siemens Gamesa Renewable Energy. De installatie van de turbines ging in juni 2019 van start. Tijdens de winterperiode werden zowel ‘Sea Installer’ als ‘Sea Challenger’ ingezet op het project om het installatieproces te optimaliseren, na zware weersomstandigheden in de herfst en de winter.

DEME offshore

Michael Glavind, Business Unit Director DEME Offshore: “We zijn erg trots op onze bemanningen en het projectteam die deze belangrijke mijlpaal wisten te bereiken voor een van de grootste windparken in aanbouw ter wereld. Samen met onze klant, Siemens Gamesa, gingen we de COVID-19-uitdagingen aan en slaagden we erin om de operaties met succes uit te voeren. De laatste turbine werd veilig en met succes geïnstalleerd. Dit is een echt uitzonderlijke prestatie van alle betrokkenen. We kijken ernaar uit om ons uitstekende partnerschap met Siemens Gamesa voort te zetten bij toekomstige windparkprojecten.”

East Anglia ONE is het windpark waarvoor DEME Offshore in januari 2020 een opmerkelijke mijlpaal bereikte toen turbine nummer 2.200 werd geïnstalleerd. Met de installatie van meer dan 2.200 turbines blijft DEME Offshore een ongeëvenaard trackrecord voor windturbine-installaties opbouwen.

‘Sea Installer’ zet nu koers naar het windpark Borssele 1 & 2 in Nederland. Daar zal het samen met het offshore installatieschip ‘Sea Challenger’ 94 turbines van Siemens Gamesa installeren, elk goed voor 8 MW.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details