Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Intensievere samenwerking tussen Easyfairs en Van Werven voor afvalmanagement Evenementenhal-locaties

Intensievere samenwerking tussen Easyfairs en Van Werven voor afvalmanagement Evenementenhal-locaties

Eigenaar Easyfairs en afvalpartner Van Werven hebben op de tweede beursdag van de vakbeurs Recycling in Gorinchem hun handtekening gezet onder een nieuw samenwerkingscontract voor het afvalmanagement van de Evenementenhal-locaties Gorinchem en Hardenberg. “Met deze samenwerking zetten we een volgende stap naar een nog beter afvalmanagement met duurzaamheid als uitgangspunt”, zegt CEO Jeroen van Hooff van Easyfairs Nederland.

Easyfairs is een wereldwijde beursorganisator en bovendien eigenaar van eventlocaties in Europa. Onder de vlag van Easyfairs Nederland is het onder meer eigenaar van Evenementenhal Gorinchem en Evenementenhal Hardenberg. Deze twee locaties zijn ieder jaar gezamenlijk goed voor meer dan 200 events, enerzijds georganiseerd door Easyfairs en anderzijds door externe partijen. Deze events zijn goed voor ruim een half miljoen bezoekers per jaar. Van Hooff: “Men kan zich voorstellen dat dat leidt tot de nodige afvalstromen. We hebben al goede stappen gemaakt, maar we streven ernaar om de hoeveelheid afval per bezoeker verder te verminderen en meer en beter te recyclen.”

In de afgelopen twee jaar heeft Easyfairs al de nodige aanpassingen doorgevoerd om de afvalstromen verder te verminderen. Plasticattributen als plastic borden en kommen zijn in de ban gedaan en vervangen door milieuvriendelijke alternatieven. Van Hooff: “Duurzaamheid gaat bij ons verder dan alleen afvalmanagement. Kijk bijvoorbeeld naar onze nieuwe bovenverdieping in Gorinchem: Next Level. De sanitaire voorzieningen bestaan onder meer uit watervrije urinoirs, hierdoor besparen we duizenden liters kostbaar drinkwater per jaar. Ook hergebruiken we als één van de weinige evenementenlocaties in Nederland onze vloerbedekking.”

In samenwerking met Van Werven zijn de bestaande afvalstromen in kaart gebracht voor de locaties Gorinchem en Hardenberg. “We gaan scheiden aan de bron. Oftewel, papier, swill, gft, folies, glas en meer. Al deze grondstoffen gingen voorheen naar het restafval en werden verbrand. Dit afval verbranden is in onze ogen geen oplossing. Op onze recyclingvestigingen maken we van zo’n 92 procent van het afval weer nieuwe producten. Recycling is niet alleen goed voor onze leefomgeving, maar bespaart ook kosten. Bij Van Werven noemen we dit samen werken aan échte oplossingen”, zegt CEO Ton van der Giessen van Van Werven.

Van Hooff vult aan: “Vanuit Easyfairs hebben we ook gekeken naar de hoeveelheid afvalstromen en welke afvalstromen verminderd kunnen worden. Vanaf 2020 slaan we al een zeer grote slag met de introductie van onze smartbadge technologie op alle vakbeurzen die georganiseerd worden door Easyfairs. Iedere bezoeker ontvangt vanaf komend jaar bij binnenkomst een badge en zij kunnen met deze badge exposantenstands scannen waarin ze geïnteresseerd zijn en waarover ze meer informatie willen. Na het beursbezoek ontvangen ze een e-mail met daarin alle informatie van de exposanten die ze gescand hebben. Deze tool is erg gebruiksvriendelijk en ook nog eens beter voor het milieu, want het bespaart veel drukwerk”, aldus Van Hooff.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details