Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Italiaanse bouwkranen veroveren Benelux

Italiaanse bouwkranen veroveren Benelux

Ze zijn een sprekend voorbeeld voor de kraanindustie. Met een ruime ervaring in nieuwe en tweedehands kranen heeft Stefca Kraanservice NV een goed inzicht opgebouwd van de kwaliteiten van de diverse merken bouwkranen op de Europese markt. Om het klantenbestand nog beter te bedienen, heeft Stefca sinds enige tijd ook het assortiment van het Italiaanse Cattaneo in het gamma opgenomen. Een gesprek met Frans Aertsen, oprichter van Stefca Kraanservice NV.

Stefca Kraanservice heeft reeds tientallen jaren ervaring in bouw- en torenkranen en is alom gekend door de kwaliteit, service en aftersales die men zijn klanten aanbiedt. De onderneming is een specialist in het verhuren, verkopen (nieuwe Cattaneo- kranen en tweedehandse Potain, Vicario en Arcomet-kranen) en het onderhoud van torenkranen en snelmontagekranen. “We hechten veel belang aan een snelle service en goede contacten om op die manier een vertrouwensrelatie op te bouwen met onze klanten”, zegt Aertsen. “Dankzij een team van gedreven en goed opgeleide medewerkers kunnen we een toonaangevende service bieden op het gebied van onderhoud en reparaties, het monteren en demonteren van bouwkranen en het veilig transporteren van die kranen.”

Stefca Kraanservice breidt het aanbod uit met Cattaneo kranen.

 

Technisch vernuft uit Italië

Luigi Cattaneo SpA werd opgericht in Magnago (Milano) in 1954. Vanaf de start specialiseerde het bedrijf zich in het ontwerpen en fabriceren van bouwkranen. De onderneming wordt nog steeds beheerd door de familie Cattaneo. “Het bedrijf is uitgegroeid tot een sprekend voorbeeld voor de kraanindustrie, dankzij het voortdurend zoeken naar nieuwe geavanceerde technische oplossingen en mogelijkheden, volledig afgestemd op de wensen van de gebruikers”, verklaart Frans Aertssen van Stefca. “Cattaneo-bouwkranen worden geëxporteerd over heel Europa en de rest van de wereld en we kunnen gerust stellen dat ze tot de top behoren van de torenkranen voor de bouwindustrie. Wij leveren tien verschillende modellen, waarvan twee modellen op assen. Deze modellen kunnen uitgevoerd worden als een aanhangwagen of opleggers en getrokken worden voor transport tot 80 km/h. Voor de bouw van de ‘getrokken’ kranen werkt kraanbouwer Cattaneo samen met de Italiaanse trailerconstructeur De Angelis. Opnieuw een garantie voor kwaliteit en conformiteit met de Europese wetgeving,” meent Aertsen.

Aertsen tot besluit: “We willen onze klanten nog meer op maat gemaakte bouwkranen kunnen aanbieden. Met de extra modellen uit het gamma Cattaneo bieden we een interessant en kwalitatief alternatief voor ons reeds bestaande aanbod. Qua prestaties gaan de Cattaneo-modellen van een 22 meter giek tot en met 41 meter en hijsvermogens van 1.800 kg tot 4 ton. Alle modellen zijn uitgerust met frequentiesturing, zodat er geen problemen zijn met aansluiting op het elektriciteitsnet. Bovendien zijn alle kranen uitgerust met radiobesturing van Hetronic (E.T.A.systems).” Omdat Stefca Kraanservice nieuwe radiobesturingen verkoopt van het merk Hetronic en hersteldienst is van radiobesturingen zoals Hetronic, Autec, HBC, Gross Funk en Ravioli is men bij het bedrijf volledig vertrouwd met deze techniek.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details