Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
ITR Benelux breidt gamma uitrustingsstukken verder uit met toplijn
ITR Benelux beschikt binnen de USCO Group over de grootste voorraad rijwerkonderdelen, slijtdelen en spare parts buiten Italië.

ITR Benelux breidt gamma uitrustingsstukken verder uit met toplijn

Voorraad is key tegenwoordig, of het nu gaat om nieuw materieel of onderdelen. Stilstand is namelijk geen optie. ITR Benelux beschikt over de grootste voorraad onderwagencomponenten en slijtdelen in Noord-Europa en heeft snelle levering zo ongeveer tot kunst verheven.

In deze onzekere tijd is iedereen op zoek naar vastigheid. ITR Benelux tracht zich dan ook positief te onderscheiden in de markt door klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. “Als onderdeel van de USCO Group en trotse wereldmarktleider op het gebied van A-kwaliteit rijwerk nemen we graag de rol op ons om problemen in de markt te tackelen”, vertelt directeur Hugo Laeyendecker van ITR Benelux. “De huidige situatie is aan de ene kant problematisch; schaarste aan grondstoffen, druk op de productiecapaciteit, langere leveringstijden en stijgende materiaal- en transportprijzen. Maar het is ook een interessante tijd, die onverwachte kansen biedt.”

Ook voor OTR-banden ben je in Tilburg aan het juiste adres. Dit aanbod is de laatste tijd enorm gegroeid.

ENORME OMZETGROEI

ITR Benelux verkeert in de luxe positie dat het bedrijf sinds de start – precies acht jaar geleden – ieder jaar een omzetgroei in de dubbele cijfers heeft weten te realiseren. Ook dit jaar boekt de onderneming weer een forse groei ten opzichte van 2020, ondanks alle obstakels. Laeyendecker: “Het is op dit moment ongekend moeilijk. Hoe lang blijft dat nog doorgaan? We zijn niet eens in staat gebleken om ons nieuwe magazijn fatsoenlijk in te richten, want telkens als er voorraad binnenkomt, dan is alles binnen no-time alweer uitgeleverd. Tegenwoordig realiseren we maandomzetten ter hoogte van ons eerste complete boekjaar.”   

USCO heeft fabrieken en vestigingen over de hele wereld, dus is Laeyendecker goed op de hoogte hoe het er op andere continenten voorstaat. “Europa wordt duidelijk over het hoofd gezien”, klinkt het stellig. “Alleen hier bestaat zo’n groot tekort aan hydrauliek-, motorolie- en brandstoffilters. Het probleem speelt echter veel breder; kijk naar DAF en het tekort aan microchips of probeer eens een vaatwasser te kopen voor je nieuwe keuken. Komend jaar zal die situatie alleen maar verergeren. Waar het op neerkomt is dan wie het beste zijn huiswerk heeft gedaan en hoe betrouwbaar toeleveranciers zijn binnen de totale keten. Als er één onderdeel ontbreekt van een graafmachine, staat iedereen stil.”

Een magazijn van 2.400 m² vol stellingen met rubbertracks: bij ITR Benelux grijp je voor vervanging niet snel mis.

IJZERSTERKE FORMULE

Vanuit ITR Benelux wordt er alles aan gedaan om klanten niet teleur te hoeven stellen. Dankzij korte lijnen met eigen fabrieken is men in staat de voorraad op peil te houden en snel te schakelen indien nodig. Een ijzersterke formule, waarbij het bedrijf zich weet te onderscheiden middels een ruim aanbod, goede prijs/kwaliteitverhouding en snelle levering. De magazijnruimte in Tilburg is vorig jaar uitgebreid met een derde hal van 2.800 m². Dit jaar is een nieuw saleskantoor opgezet en is de verkoopkracht verdubbeld. Dit met het oog op het stijgende aantal bestellingen en de verbreding van het productgamma.

Naast rijwerkonderdelen, rubbertracks, slijtdelen en OTR-banden is het aanbod mede door overnames vanuit het moederbedrijf sterk gegroeid. Zo levert de groep maatwerk bakken, complete onderwagens en een breed assortiment repair parts: van draaikrans of rijmotor tot filter of O-ring. Nieuw zijn de worktools voor sloop- en recyclingmachines van 800 kg tot 140 ton, waarmee ITR Benelux succesvol aan de weg timmert. Hierna volgt de introductie van de Monoblack Line heavy duty sloophamers, die momenteel door een selecte groep klanten wordt getest, naast de vergruizers, betonscharen en sorteergrijpers.

Als er één onderdeel stuk gaat en niet tijdig leverbaar is, leidt dit onverhoopt tot stilstand. “Voorraad is daarom heel belangrijk.”

NETWERK UITGEBREID

Voor de distributie kan ITR Benelux vertrouwen op een netwerk van partners, dat weer verder is uitgebreid om klanten bij te staan voor advies of montage. Naast de complete dekking in Nederland en België is vooral het netwerk in Duitsland aanzienlijk gegroeid. “Beschikbaarheid blijft hét thema voor 2022”, weet Laeyendecker. “Onze wereldwijde schaalgrootte stelt ons in staat om snel te reageren op onverwachte situaties. ITR wil er zijn voor klanten. Daarbij proberen we nog meer service te verlenen, bijvoorbeeld door onze schroefstraat te vergroten om efficiënter rupskettingen te kunnen leveren of messenstaal op maat te snijden.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details