Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Jaap Zitman volgt Jan Zitman op als directeur van Boretech Holland

Jaap Zitman volgt Jan Zitman op als directeur van Boretech Holland

A.Hak kiest voor AT-Boretec machine

De maand mei is een memorabele maand voor Boretech Holland in Zoeterwoude. Was 1 mei 1990 ooit de startdatum van het bedrijf, onlangs is bekend geworden dat de directeur Jan Zitman het stokje overgeeft aan zijn achterneef Jaap Zitman.

Deze officiële wisseling van de wacht is vanwege de coronacrisis echter niet uitgebreid gevierd. Wel is het zo dat alle bedrijfsactiviteiten op dit moment al verhuizen van Zoeterwoude naar het Gelderse Vaassen.

MT22 HDD-machine van AT-Boretec

Geen feest dus, maar volgens Jaap Zitman is er naast deze overname van vorige maand wél een ander nieuwswaardig feit te melden. “A.Hak heeft meteen al een nieuwe MT22 horizontaal gestuurd boormachine van het Duitse fabricaat AT-Boretec bij ons afgenomen. Sterker: ze werken er al mee.”
A.Hak realiseert ondergrondse infrastructuuroplossingen voor veilige, betrouwbare en duurzame beschikbaarheid van water en energie voor consumenten en bedrijven. Het bedrijf richt zich op ontwerp, constructie en onderhoud van ondergrondse infrastructuur. De afdeling Leidingbouw heeft onlangs dus de MT22 via Boretech Holland aangeschaft. Boormeester Richard Gerrits is verguld met deze nieuwe machine. “Als je het vergelijkt met auto’s, dan kun je wel zeggen dat dit veel meer is dan de goede middenklassers waar we al mee werken. Dit is de Porsche onder de boormachines. Dat merk je aan alles. Bedieningsgemak, snelheid, nauwkeurigheid.”

De aankoop verliep via Boretech Holland. Zitman vertelt over het maatwerk dat Boretech Holland toegevoegd heeft. “Zo heeft de machine helemaal de uitstraling en de kleuren van A.Hak gekregen.” Wat specifieker over de technische gegevens? Deze Horizontal Directional Drilling (HDD)-machine is gebouwd voor afstanden tot 360 meter in de reguliere Nederlandse bodem. De trekkracht van de machine is 22 ton. De machine heeft, ten opzichte van de concurrentie, een zeer laag brandstofverbruik en heeft het laagste geluidsniveau in zijn klasse. De MT 22 is geleverd met 55 stangen van 4,5 meter aan boord. “A.Hak heeft er aanvullend 25 stangen bijgekocht om tot 360 meter te komen. Het ontwerp is compact en zorgt voor veel flexibiliteit in relatief krappe omstandigheden. De cabine (drillrig) is uitgerust met verwarming, airconditioning, koeler en radio.”

‘Kennis toevoegen’

Boretech Holland startte in 1990 als leverancier van machines waarmee er Horizontaal Gestuurd Boren-activiteiten gedaan kunnen worden. Horizontal Directional Drilling (HDD) is een boortechniek die vanaf het maaiveld wordt uitgevoerd. Inmiddels heeft het bedrijf veel kennis en eigen ontwikkelingen toegevoegd aan de producten die ze leveren. Zitman: “Dat maakt dat Boretech bekend staat als toegewijde partij die alles doet wat nodig is om hun opdrachtgevers succesvol te kunnen laten boren.”
Daarbij is er bij Boretech een ruime keuze onderdelen en boorgereedschappen (van boorspoelingen tot pomponderdelen) beschikbaar. “Neem voor vragen contact met ons op. We helpen u graag verder.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details