Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Jan De Nul bouwt mee aan de Oosterweelverbinding

Jan De Nul bouwt mee aan de Oosterweelverbinding

Scheldetunnel wordt het koninginnenstuk

Lantis, als opdrachtgever voor de Oosterweelverbinding, heeft de opdracht voor de realisatie van de Scheldetunnel op 3 juni 2020 gegund aan de Tijdelijke Handelsvereniging Combinatie Oosterweeltunnel, afgekort THV COTU.

THV COTU is samengesteld uit de Belgische bouwgroepen Besix, BAM Contractors, DEME en Jan De Nul nv.

De Scheldetunnel vormt de belangrijkste schakel in de Oosterweelverbinding en zorgt voor het sluiten van de Antwerpse Ring aan de noordkant. De tunnel heeft een totale lengte van 1.800 m en wordt gebouwd volgens de afgezonken-tunnelmethode.

Hierbij worden 8 tunnelelementen van elk ongeveer 60.000 ton gebouwd in de achterhaven van Zeebrugge en vervolgens via de Noordzee en de Westerschelde drijvend naar Antwerpen gesleept. Daar worden ze na elkaar in een vooraf gebaggerde zinksleuf in de Schelde afgezonken. Deze techniek, waarbij de zwaartekracht en de opdrijvende kracht van water voortdurend met elkaar wedijveren, is een van de meest ingenieuze bouwmethodes uit de beton- en waterbouw.

THV COTU is zich bewust van de uitdagingen die een dergelijk project, in een technisch moeilijke omgeving als de Schelde in Antwerpen, met zich mee brengt, maar beschikt over de nodige deskundigheid en ervaring om de realisatie van dit koninginnenstuk van de Oosterweelverbinding met vertrouwen tegemoet te zien.

Dit contract heeft een waarde van 570 miljoen euro excl. BTW. De eerste voorbereidende werken starten in het najaar van 2020. De bouwwerken voor de tunnel zelf vatten aan na de zomer van 2021.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details