Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
‘Je kunt maar één keer een goede indruk maken’
‘De ploeg bestond uit jongens die al langere tijd bij Europe Racking werken.’

‘Je kunt maar één keer een goede indruk maken’

Hoogwaardige magazijnstellingen en magazijninrichting met een premium uitstraling

Wanneer je bedrijf groeit als kool waardoor je voor de derde keer je bedrijfsruimte moet verdubbelen, dan wil je de garantie dat je nieuwe magazijn ook in de toekomst makkelijk uitgebreid kan worden. En als je bovendien op zoek bent naar een poedercoating op kleur, snelle realisatie en een luxe uitstraling vanwege de grote klanten die je met regelmaat bezoeken, dan doe je uiteraard eerst een vergelijkend marktonderzoek. Zo ook Joep de Laet, eigenaar van Rimba: “Ik wilde een transparant beeld van de markt hebben en besloot daarom niet direct bij mijn vorige leverancier aan te kloppen, maar vijf nieuwe partijen uit te nodigen. En ik ben ontzettend blij dat ik dat gedaan heb!” 

Europe Racking kan de stellingen in elke kleur leveren.

Rimba is een internationale groothandel gespecialiseerd in erotische artikelen. Gestart in 1971 met de productie van deze artikelen, leveren ze tegenwoordig wereldwijd aan prachtige bedrijven waaronder Bol.com en Amazon. Vorig jaar verhuisde Rimba naar een nieuw bedrijfspand. De Laet: “Dit is de derde verhuizing waarbij we onze bedrijfsruimte hebben verdubbeld. Ditmaal had ik 556 units met legbordstellingen nodig, een vrijstaande constructievloer van ruim 300 vierkante meter en bijna 600 vierkante meter mezzaninevloer.”

Europe Racking levert entresolvloeren inclusief trappen en leuningen.

Vergelijkend onderzoek

“Europe Racking was één van de uitgenodigde partijen en uiteindelijk is mijn keuze op hen gevallen. Belangrijke criteria waren een snelle levering, Nederlandse makelij, een goede prijskwaliteitverhouding en een team dat weet waar ze het over heeft. Bij Europe Racking kon ik al die punten afvinken en ze hebben onze verwachtingen waargemaakt, overtroffen zelfs. Begin augustus zijn ze begonnen en een maand later was het al klaar, exact volgens planning.”

‘Begin augustus zijn ze begonnen en een maand later was het al klaar, exact volgens planning.’

Bescherming en uitstraling

“Voor mij was ook de poedercoating van de legborden belangrijk. Enerzijds om mijn luxe verpakkingen niet te beschadigen, zoals dat met gegalvaniseerde planken al snel gebeurt. Anderzijds omdat ik een professionele uitstraling van mijn magazijn belangrijk vind, aangezien ik regelmatig grote klanten op bezoek krijg. Je kan immers maar één keer een eerste indruk maken. Europe racking kan kan de stellingen in elke kleur leveren. Niet alle partijen die ik uitnodigde, konden dat standaard aanbieden. Maar Europe Racking gelukkig wel en ook nog met een snelle levertijd.”

Snel en netjes

“De montage verliep verrassend soepel, ondanks dat het midden in een vakantieperiode moest gebeuren. De ploeg bestond uit jongens die al langere tijd in dienst zijn bij Europe Racking en daardoor precies wisten wat ze moesten doen. Ze werkten efficiënt en netjes en ook het afval werd keurig opgeruimd en afgevoerd. Nu het magazijn er staat en zie hoe mijn mensen ermee werken, ben ik heel blij met mijn keus voor Europe Racking. Een volgende keer zou ik zo weer voor hen kiezen en kan ik een marktonderzoek achterwege laten”, lacht De Laet.

Rimba had 556 units met legbordstellingen nodig voor het nieuwe magazijn.

Hoogwaardige magazijninrichting

Europe Racking, voortgekomen uit Bosal Magazijninrichting, is gespecialiseerd in hoogwaardige magazijnstellingen en magazijn­inrichting met een premium uitstraling. De eigen productiefaciliteit in Nederland zorgt dat ze snel en kostenefficiënt leveren. Dirk Dessers, eigenaar en algemeen directeur: “We hebben 40 jaar ervaring in alle marktsectoren, waardoor we de markt door en door kennen. De Europe Racking-stellingen en mezzanine vloersystemen zijn dan ook specifiek ontwikkeld om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.”

Europe Racking levert zowel standaard- als maatwerk. “Veel kunnen we oplossen met producten uit ons standaardassortiment en indien nodig vullen we dat aan met in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd maatwerk. Onze klanten zitten in heel West-Europa, maar we zijn vooral sterk in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Denemarken en Finland.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details