Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Klantspecifieke machines voor de funderingsbranche

Klantspecifieke machines voor de funderingsbranche

Als succesvolle partner in de funderingsbranche, toegevoegde waarde leveren. Dát is waar Van den Heuvel uit Werkendam voor staat. Al 70 jaar. Het bedrijf maakt maatwerk machines die klanten in de funderingsbranche gebruiken voor hun eigen specifieke doeleinden.

Aan het woord is Marc Timmerman, directeur bij Van den Heuvel. “Naast het vinden van de best geschikte machine voor elke klus op het gebied van heien, hijsen en grondverbetering, produceren wij die machine desgewenst zelf wanneer er geen standaardoplossing mogelijk is. Door onze jarenlange ervaring in de markt, weten we wat de klant nodig heeft, begrijpen we de vraag en gaan we aan de slag.”

dimco-015dd31102019-kloet-kopierenVan a tot z

“Bij onze afdeling engineering worden alle ontwerpen en berekeningen gemaakt. De uitgewerkte tekeningen gaan naar de werkplaats waar wij het staalwerk zelf maken. Vervolgens gaat dat naar de reparatiewerkplaats waar de machine wordt opgebouwd. Uiteraard spuiten we de machine ook in de gewenste kleur.” Alle machines worden uitgebreid aan testen onderworpen en gekeurd. “Want we leveren uitsluitend machines van hoge kwaliteit die voldoen aan de geldende normen”, zegt Timmerman. “Uiteraard verzorgen wij ook het onderhoud en de service voor de machines.”

Specifieke vraagstukken

“We werken uitsluitend met betrouwbare merken”, vervolgt Timmerman, “die zijn gebouwd met een passie voor technische innovaties. Zo kunnen we direct inspelen op specifieke vraagstukken vanuit de markt.” Zo ontwikkelde Van den Heuvel de VDH-MP60: een modulair opgebouwde multipurpose-machine. Uitstekend inzetbaar voor werkzaamheden als heipalen slaan en verdringend boren, mortel schroefpalen boren en eveneens minivibropalen trillen. “Initieel op basis van een klantvraag ontwikkeld, maar nu in te zetten als basismachine van 60-70 ton. En dan natuurlijk volledig naar wens van de klant geprepareerd en geautomatiseerd.”

EN16228

“Als Sennebogen importeur van Nederland, hebben we gekeken hoe we die geschikt kunnen maken voor de funderingsbranche”, zegt Timmerman. “Samen met Sennebogen zijn de 653 en 673 aangepast zodat er trilwerkzaamheden mee uitgevoerd kunnen worden volgens de 16228 norm. Uniek binnen de branche!” Tot slot noemt Timmerman de PD, PDX en XLR stellingen: “we hebben een Sennebogen machine voor Dimco omgebouwd naar PDX en zo ontstaat een hijskraan met hangende makelaar en schuiftafel, waarmee er gehesen en gefundeerd kan worden.” Timmerman besluit: “Is het er nog niet en is de wens er wel? Dan maken wij het toch!” Dát is de kracht van Van den Heuvel.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details