Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Krachtige coatings voor in industriële omgeving
Het resultaat van de NYLO floorcoating.

Krachtige coatings voor in industriële omgeving

Steeds meer hernieuwbare grondstoffen

Met een enthousiaste, gepassioneerde groep vakmensen werkt NelfKoopmans dagelijks aan de allerbeste kwaliteit verf. Met acht mooie merken in de bedrijfsportefeuille hebben ze voor elke klus het juiste product en voor elke klant de juiste service. Johan van der Meulen (teamleider technical services) en Sytze Huizenga (commercieel technisch adviseur) vertellen meer over de kracht van goede producten voor onder andere logistieke omgevingen, met in het bijzonder de hoogwaardige coatings van het merk Nylo. 

Onze moderne fabriek met zonnepanelen in het mooie Waddengebied.

Nelfkoopmans is van oorsprong een echt familiebedrijf met meer dan 220 jaar expertise in de verfsector. “Wij staan voor duurzaamheid en innovatie”, vertelt Huizenga. “We bieden dan ook een assortiment van reguliere verfproducten tot zeer specialistische probleemoplossers. We denken oplossingsgericht en helpen onze klanten met inspecties, passend advies en projectbegeleiding.”

De nadruk op duurzaamheid

Duurzaamheid zit bij NelfKoopmans in het DNA. Van der Meulen vertelt: “Bij alles wat we doen, streven we continu naar duurzaamheid. In producten én relaties. Zo hebben we een CO2-neutrale productie dankzij een eigen windmolen en een dak vol zonnepanelen. We kopen grondstoffen zo lokaal mogelijk om de milieu-impact van transport zo klein mogelijk te houden.” 

Nylo floorcoat in industriële omgevingen.

“We zetten ons als maatschappelijk betrokken producent steeds meer in op het gebied van duurzaam ondernemen door de toe­passing van zoveel mogelijk hernieuwbare grondstoffen. Neem bijvoorbeeld ons NYLO-assortiment. Deze producten zijn voornamelijk oplossingmiddelvrij of watergedragen. Bovendien staat onze moderne fabriek in een van de mooiste Unesco-gebieden van Nederland: het Waddengebied. Zo worden we dagelijks herinnerd hoe belangrijk het is om goed voor onze planeet te zorgen.” 

Het verhaal van NYLO

NelfKoopmans heeft acht mooie merken in de bedrijfsportefeuille, waarvan NYLO coatings er één is. “We komen allemaal dagelijks in contact met vloer- of wandcoatings, zonder dat we het doorhebben. Een goede wandcoating is namelijk van cruciaal belang in uiteenlopende omstandigheden en belastinggraden in zowel woon- en werkruimten. De eisen verschillen per toepassing”, aldus Van der Meulen.  

De producten van NYLO zijn in de jaren 70 ontstaan uit een steeds verder toenemende vraag vanuit de melkindustrie naar zeer sterke, goed reinigbare coatings. Koopmans ontwikkelde een oplosmiddelvrije epoxycoating die voldoet aan alle eisen en volkomen veilig is voor melk- en kaasproducten. De oplossing wordt wereldwijd nog steeds toegepast in de kaasindustrie. “NYLO biedt veel mogelijkheden”, vertelt Huizenga. “Ook voor toepassingen volgens de HACCP-normering.” 

Aan het einde van de jaren 90 komt NYLO onder de vlag van Nelf Lakfabrieken. Het NYLO assortiment is inmiddels verder uitgebouwd naar een brede probleemoplosser voor de voedingsindustrie, de gezondheidsindustrie, natte ruimten (zwembaden), zwaar belaste antislip en industriële omgevingen. 

NYLO biedt een volwaardig productenpakket voor wand- en vloerafwerkingen zowel binnen als buiten. Daarnaast zijn er producten voor zowel antislip of slijtvaste afwerking als hoog reinigbare of duurzaam esthetische afwerking. In alle mogelijke industrieën en toepassingsgebieden heeft NYLO een geschikte en vaak gecertificeerde oplossing in huis. Huizenga: “Het kan lastig zijn om binnen het enorme aanbod de juiste keuze te maken. Daarom staat de Technische Adviesservice vijf dagen per week klaar om klanten van een passend advies te voorzien.”

Vloer- en wandcoating

Specifiek voor logistieke of industriële omgevingen zijn de NYLO Floorcoat SL en de NYLO Floorcoat RC uitermate geschikt. Huizenga: “De Floorcoat SL is een sterke epoxy-coating voor industriële toepassingen. De coating is toepasbaar op betonnen of cementgebonden dekvloeren met een zware belasting. Perfect in bijvoorbeeld ruimten voor opslag of werkplaatsen, garages en productieruimten. De coating is watervast en vloeistofdicht en eenvoudig te gieten of spanen.”

“De Floorcoat RC is een sterke epoxy rolcoating geschikt voor het afwerken van betonnen of cementgebonden dekvloeren met een middelzware belasting. De rolcoating is oplosmiddelvrij en eenvoudig te rollen. Ook goed bestand tegen chemicaliën, vrijwel alle chemische reinigers, oliën en oplosmiddelen.”

“Een goede vloercoating sluit aan bij de toepassing”, besluit Van der Meulen. “NYLO biedt een uitgebalanceerde productlijn die aan alle kwaliteitseisen voldoen voor iedere belastinggraad. Dus hoe hoog de logistieke belasting ook is, met een NYLO coating zit je altijd goed.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details