Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
KWS sponsort La Vuelta Holanda met inzet infra-expertise

KWS sponsort La Vuelta Holanda met inzet infra-expertise

Marktleider in de wegenbouw KWS is één van de infrapartners van La Vuelta Holanda, de Nederlandse start van de Spaanse wielerronde La Vuelta. KWS is verantwoordelijk voor de infrastructurele werkzaamheden die met het gereed maken van het parcours gemoeid zijn in Breda en op alle provinciale wegen waar het peloton overheen koerst. La Vuelta Holanda vindt plaats op 14, 15 en 16 augustus in Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda. Na de Tour de France en Giro d’Italia is Utrecht nu ook voor La Vuelta gastheer van de start van de wielerronde.

Op de provinciale wegen en in Breda verzorgt KWS de aanpassingen die nodig zijn om het peloton veilig te kunnen laten koersen, zoals het verwijderen van vluchtheuvels en versmallingen. Tijdens de etappes in augustus zet KWS ook de nodige afslagen en rotondes af met barriers om de wielrenners door de kritieke punten heen te leiden. Na afloop brengt KWS in overleg met de betrokken gemeentes en provincies het parcours in de oorspronkelijke staat terug indien nodig. Welke aanpassingen exact nodig zijn, wordt momenteel in kaart gebracht. De werkzaamheden vinden vlak vóór de start van La Vuelta Holanda plaats.

“Met de lokale aanwezigheid in de buurt van de drie etappes én de expertise van KWS zijn zij de aangewezen infrapartner voor La Vuelta Holanda”, aldus Martijn van Hulsteijn, projectdirecteur van la Vuelta Holanda.

“KWS is trots sponsor van deze grote wielerronde. Na ook betrokken te zijn geweest bij de start van de Tour de France én de Giro d’Italia in Utrecht maakt dit het rijtje compleet. Onder de KWS’ers zijn veel wielerfanaten die graag een ronde rijden in hun vrije tijd. Dit partnership past dus daarom perfect bij ons bedrijf”, zegt Theo te Beest, directeur van de Utrechtse vestiging van KWS.

La Vuelta Holanda

De 75e editie van de Vuelta start dit jaar in Nederland. Slechts drie keer eerder startte deze Spaanse wielerronde buiten Spanje. Op 14, 15 en 16 augustus komt de wielerronde in drie etappes door Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Breda. In december 2019 werd het gehele parcours bekend gemaakt, waaronder de routes van de drie etappes in Nederland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details