Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Levendige Demo Days zijn een voor de industrie uniek evenement

Levendige Demo Days zijn een voor de industrie uniek evenement

Het Tsjechische Dobris was onlangs de locatie van de nieuwste versie van een zeer succesvol
evenement. De Bobcat Demo Days, een voor de industrie uniek evenement wordt sinds 2011 elk jaar gehouden. Dicht bij de hoofdstad Praag, is de Dobris Campus onlangs verder uitgebreid met het nieuwe Doosan Bobcat-hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

De Dobris Campus is een unieke locatie onder de vele faciliteiten van Doosan Bobcat in de hele wereld. Op het terrein staan niet alleen het nieuwe hoofdkantoor, het Innovation Center en het opleidingscentrum voor EMEA, maar ook de Bobcat-fabriek, die een aanzienlijk deel van de compacte machines van het bedrijf voor EMEA en andere regio’s produceert.

De nieuwe Bobcat R-series werden voorgesteld.

Hoogste bezoekersaantal ooit

De Demo Days 2019, waar niet alleen bestaande producten werden getoond, maar ook nieuwe ontwikkelingen, werd bezocht door meer dan 700 klanten en dealers uit de hele EMEA-regio – het hoogste aantal ooit. Zij namen de gelegenheid te baat om het volledige gamma Bobcat-laders, minigraafmachines, verreikers en aanbouwdelen onder werkomstandigheden uit te proberen. Onlangs gelanceerde producten die op deze Demo Days voor het eerst verschenen, waren onder meer de eerste elektrische minigraafmachine van één ton ter wereld – de E10e – en de nieuwe reeks Bobcat Waste Expert verreikers.   

Nieuwe M-serie met Stage V-motoren

In de EMEA-regio is de eerste productlijn met de nieuwe styling de nieuwe M-serie met de modellen S450, S510 en S530. Ze zijn ook uitgerust met een speciaal ontwikkelde Bobcat-motor die voldoet aan de Stage V-normen. De nieuwe machines, die op de Demo Days voor het eerst te zien waren, zullen vanaf januari 2020 in Europa leverbaar zijn, waar dan de Stage V-regelgeving van toepassing is. De nieuwe laders uit de Stage V M-serie bieden bestuurders betere prestaties, meer comfort en eenvoudiger onderhoud om de efficiëntie op de werkplek te maximaliseren. 

Vakkundig ontwerp heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe S450, S510 en S530 schrankladers zelfs met de ingebouwde Bobcat Stage V-motor de kleine afmetingen behouden. De machines hebben een werkelijk compact formaat en een laag gewicht, zodat ze gemakkelijk in krappe ruimtes kunnen manoeuvreren en gemakkelijk kunnen worden getransporteerd. De nieuwe Bobcat-motor biedt 37% meer koppel en een snel herstel na overbelasting in vergelijking met de vorige machines. Dat zorgt voor meer comfort voor de bestuurder, omdat hij bij een lager toerental met hetzelfde vermogen kan werken, met als gevolg een lager geluidsniveau en een lager brandstofverbruik. 

Bobcat MaxControl is niet alleen functioneel, maar ook erg leuk om mee te werken.

Nieuwe laders in de R-serie 

De volgende productlijn met het volledig nieuwe ontwerp in EMEA zal de R-serie laders zijn, gepland voor lancering in 2020. Bobcat gaf tijdens de Demo Days een voorproefje van de R-serie laders met de nieuwe R-serie S580 schranklader en de T580 compacte rupslader. De nieuwe laders uit de R-serie bieden betere prestaties en comfort in vergelijking met hun voorgangers en bieden meer comfort en maken minder lawaai. Ze zijn daarnaast voorzien van een nieuw cabineontwerp uit één stuk en een nieuw ledverlichtingssysteem voor beter zicht ‘s nachts. Meer gedetailleerde informatie over de bediening van de machine is beschikbaar via de nieuwe standaard 5-inch en optionele 7-inch touch screen displays. 

Alle laders uit de R-serie zijn voorzien van nieuwe gietstalen voorladerarmen (20% sterker dan het vorige stalen ontwerp). Ze beschikken ook over een nieuw ontworpen koelpakket als antwoord op de vraag naar koeling met een hogere capaciteit. Bovendien bieden alle compacte rupsladers uit de R-serie een hoge stabiliteit dankzij de vijfkoppige torsieophanging die nu in alle rupsladermodellen in het assortiment is verwerkt. 

Innovations HUB

De nieuwe Bobcat Innovations HUB, die voor het eerst op de Demo Days stond, bood ruimte voor nieuwe ideeën en prototypes van het bedrijf die worden getest en die gericht zijn op het verbeteren van de productiviteit. Een van de conceptmachines die op de beurs werd gedemonstreerd was de Bobcat Quad-rupslader met quad-banden die op het frame van Bobcat-schrankladers zijn vastgeschroefd. Het bolt-on/bolt-off ontwerp van de quad-rupsbanden zorgt ervoor dat de machines nu nog veelzijdiger kunnen worden aangepast aan de omgeving en de toepassingen waarin ze werken. 

Een andere opwindende Bobcat-ontwikkeling op de Demo Days was het Bobcat MaxControl-systeem, een nieuwe, op IOS (Apple) gebaseerde, plug and play afstandsbediening. Zij maakt gebruik van een smartphone om Bobcat-laders te bedienen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details