Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Logische uitbreiding  automatische snelwissels

Logische uitbreiding automatische snelwissels

Automatisch snelwisselen is de nieuwe standaard geworden bij symmetrische snelwisselsystemen. Ook Tom van Baars, Country Manager Benelux bij Steelwrist, ervaart dit zo. Tijdens Bauma was er dan ook veel belangstelling voor de logische uitbreiding van de SQ-range met de SQ65en SQ70/55.

Zonder de cabine te verlaten in seconden kunnen wisselen van uitrustingsstuk, of het nu gaat om een tiltrotator, hamer, vergruizer, schaar, zeefbak, trilblok, noem maar op. Uit oogpunt van productiviteit is dat wat machinisten en hun opdrachtgevers graag willen.

In 2017 verraste Steelwrist de graafmachinewereld met de introductie van de SQ Auto Connection. Het Zweedse moederbedrijf noemde het “een strategische stap op weg naar een wereldwijde standaard voor graafmachines om automatisch olieleidingen te koppelen.” De technologie is bedoeld voor gebruik bij snelwissels, adapterplaten voor uitrustingsstukken en Steelwrist tiltrotators. Na de introductie van de SQ60-5 en SQ70 in 2017 en de SQ80 in 2018 zijn dit jaar de SQ65 en SQ70/55 aan de beurt. Daarmee heeft Steelwrist nu een SQ Auto Connection beschikbaar voor graafmachines van 14 tot 50 ton.

Veiligheid gewaarborgd

Bij de SQ Auto Connection gaat het om wigsluitende snelwissels volgens ISO-13031:2016. Om daaraan te kunnen voldoen zijn de SQ-snelwissels en SQ-tiltrotators tevens uitgerust met het gepatenteerde Front Pin Lock systeem. Dat verhoogt automatisch de veiligheid bij het wisselen van uitrustingsstukken zonder gebruik te maken van kwetsbare elektronica. Daarnaast, zoals men dat gewend is van Steelwrist, zijn alle snelwissels gemaakt uit één stuk gietstaal en voorzien van een ophanging met Expander Pins. Dat maakt de snelwissels licht, laag van opbouw en toch zeer sterk en stabiel.

gww-nl0319-steelwrist-02-kopieren

Van boven naar beneden: snelwissel met kopplaat en slang buiten; SQ oplasadapter hoog; OQ aanbout adapter.

 

Uitwisselbaar met Oilquick

De SQ-techniek is overigens ook inzetbaar bij uitrustingsstukken die niet hydraulisch worden aangedreven maar wel voldoen aan de Symmetrische standaard. De SQ snelwissel techniek is goed inzetbaar wanneer meerdere functies nodig zijn. Daarbij kan ook de elektronica, de centrale smering of zelfs een lekleiding automatisch gekoppeld worden. Om het systeem overal te kunnen toepassen is de automatische SQ-koppeling uitwisselbaar met de bekende OilQuick systemen, mits die de Symmetrische standaard volgen. Daarover later meer.

High Flow

Belangrijk onderdeel van de SQ Auto Connection techniek is een hoge doorstroomcapaciteit van het hydraulische systeem, waarvoor de gepatenteerde Qplus koppelingen zijn ontwikkeld. Deze kennen ten opzichte van de concurrentie een veel hogere flow met minder weerstand, wat zorgt voor een flinke efficiëntieslag. De uit een stuk gemaakte seals staan garant voor eenvoudiger onderhoud. Daarbij is er voor de SQ-tiltrotators een High Flow doorvoer. Deze is slim en duurzaam en zorgt voor een aanmerkelijk hogere opbrengst. Ook dat scheelt in de kosten.

Snel leverbaar

De SQ70/55 en SQ80 snelwissels zijn vanaf heden leverbaar, de tiltrotators die hiermee uitgerust zijn volgen in het laatste kwartaal van dit jaar en in de eerste maanden van 2020.

De SQ65 snelwissels en tiltrotators zijn te leveren vanaf medio derde kwartaal 2019.

De koplaten en aanlasdelen voor de betreffende gereedschappen en uitrustingsstukken zijn reeds leverbaar.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details