Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Maatvoeren en landmeten

Maatvoeren en landmeten

Als landmeetkundig bureau focust Holland Surveys uit Heerhugowaard zich voornamelijk op landmeten, maatvoeren, deformatiemeten en 3D-scannen. Holland Surveys bestaat nu 9 jaar en is met haar 11 medewerkers inmiddels een bekend gezicht geworden op vele projecten. Directeur Michael Rijpkema praat ons bij over de zeer gevarieerde dienstverlening van het landmeetkundig bureau.

“Onze landmeters houden zich regelmatig bezig met het ‘in kaart brengen’ van bestaande situaties. Zo hebben wij vele wegen, woonwijken, natuurgebieden en (kasteel)tuinen vastgelegd. De door ons vervaardigde digitale kaarten/tekeningen worden door onze opdrachtgevers gebruikt voor onderhoudsplannen, herinrichting van gebieden of compleet nieuwe landschapsontwikkeling.”

Elke uitdaging wordt aangepakt

In de woning- en utiliteitsbouw is Holland Surveys bij vele projecten betrokken voor inmeet- en maatvoeringswerkzaamheden. “Soms zijn wij al betrokken bij een project tijdens het ontwerpproces. De werkzaamheden tijdens het bouwtraject variëren van het uitzetten van grondwerk, heipalen, fundering en assen tot een grote variëteit aan detailmaatvoering. Ook bij infraprojecten verzorgen wij alle voorkomende maatvoeringswerkzaamheden zowel op het land als op het water.”

Tijdens de uitvoering van bouw- en infraprojecten kan een schaderisico voor de omgeving ontstaan als gevolg van trillingen of graafwerkzaamheden. “Om buitensporige bewegingen en vervormingen (deformaties) van de omgeving tijdig te kunnen signaleren worden wij ingehuurd voor de monitoring van opstallen, constructies en wegen en straatwerk. Wij pakken elke uitdaging aan van eenvoudige zettingsmeting met waterpasinstrument tot automatische onbemande monitoringssystemen.”

3D-laserscanners

“De 3D-scans die wij maken met onze FARO Focus 3D-laserscanner leveren onze opdrachtgevers gedetailleerde nauwkeurige informatie. De puntenwolken kunnen goed worden gebruikt bij het maken van ontwerpen voor herinrichtings-, uitbreidings- en renovatieprojecten. Uiteraard kunnen puntenwolken ook als controlemiddel gebruikt worden (as-built meting).”

“Klanten die zelf graag een deel van de metingen, met of zonder onze begeleiding, willen uitvoeren helpen wij ook graag. We leveren en verhuren instrumenten, accessoires en software voor bijna alle voorkomende meetkundige werkzaamheden. We vertrouwen daarbij op de oplossingen van GeoMax en FARO. Deze diensten bieden wij onze klanten via onze zusteronderneming Geo Supplies.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details