Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Magazijninrichting op maat
De stellingen zijn eenvoudig aan te passen, zodat de ruimte optimaal wordt benut.

Magazijninrichting op maat

Ruimte optimaal benutten met eenvoudig aanpasbare stellingen

Europe Racking produceert en plaatst magazijnstellingen en -inrichtingen. Door de eigen productiefaciliteit in Nederland kan het bedrijf snel en kostenefficiënt leveren.

Ontstaan als Bosal magazijninrichting binnen de Bosal Group, gaat Europe Racking met een nieuwe naam sinds 2013 verder als zelfstandige onderneming gespecialiseerd in (maatwerk) magazijninrichting. Met 35 mede­werkers bedient Europe Racking klanten in geheel West-Europa. “Ons systeem bestaat uit buizen. We werken dus niet met koud­gevormde profielen”, vertelt project­coördinator Herman Dessers. “Een buis heeft een grote sterkte, waarmee wij wel drie verdiepingen op elkaar kunnen bouwen. Zo maken we optimaal gebruik van de hoogte van een gebouw zonder een bijkomende vloer te hoeven bouwen.”  De buizen worden gepoedercoat en dat kan in elke gewenste (RAL)kleur, bijvoorbeeld in de kleur van de huisstijl of aangepast aan de kleuren in het pand.

Europe Racking levert magazijninrichting op maat.

Uitgebreid advies

Europe Racking beschikt over een ruim assortiment aan bestaande oplossingen. Hiermee is meestal meer dan 90% van het magazijn in te richten. Voor de resterende 10% kan de R&D-afdeling tijdens het offertetraject een oplossing op maat ontwikkelen en kan er zelfs een prototype worden gemaakt.  

Klanten die in de toekomst hun magazijn willen uitbreiden, kunnen altijd inrichtingselementen aanschaffen die perfect passen op het bestaande systeem. Ook het samenvoegen van magazijnen is daardoor geen enkel probleem. “En heeft een klant een sterk wisselend assortiment? Dan zijn onze stellingen eenvoudig aan te passen zodat telkens de ruimte optimaal benut wordt”, geeft Dessers aan. “We geven klanten vooraf altijd een uitgebreid advies. Op basis van wat zij willen opslaan en hoe de routering door het magazijn loopt voor de beste flow. De projecten waaraan wij werken, lopen uiteen. Van kleine magazijnen tot recent een hele grote van 10.700 m2  in Duitsland. Hier ging 7.500 strekkende meter aan stellingen in.”

Het bedrijf heeft overigens geen last van materiaalschaarste: er ligt een ruime voorraad, waardoor de levertijd voor een gemiddeld project zo’n vijf tot zes weken bedraagt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details