Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Magazijnstellingen van Nederlands fabricaat bieden veel voordelen 
Eddy van Sas, Sr. Accountmanager Nimar Storage Solutions BV (links), rechts Tom Keijzers, Algemeen directeur Verkolf groep (rechts).

Magazijnstellingen van Nederlands fabricaat bieden veel voordelen 

Ontwikkeling magazijninrichting

Dankzij de uitbreiding van onze productielocatie op eigen bodem, is het verbouwen van een bestaand magazijn, evenals het realiseren van een compleet nieuw warehouse, een stuk efficiënter geworden. Vijf jaar geleden besloot Nimar Storage Solutions zich te onderscheiden door de productie van magazijnstellingen compleet in eigen beheer te gaan uitvoeren. En met succes. De snellere levertijden, het maatwerk en de concurrerende prijzen, zorgen ervoor dat steeds meer magazijnstellingen in ons land van Nederlands fabricaat zijn. En de ontwikkelingen staan niet stil.

Het bedrijf vormt een onderdeel van de Verkolf Groep, die is opgericht in 1980. Sinds­dien is zij door­gegroeid naar een groep van diverse (productie)bedrijven met elk hun eigen specialis­me op het gebied van winkel- en magazijn­inrichtingen. “Dankzij al deze specialis­men kunnen we totaal­oplossingen bieden. Heeft men naast de magazijn­stellingen bijvoorbeeld ook scheidingshekken, kantoorunits, palletlocatie labels, of belijning nodig, dan haken we aan bij de andere partners in ons netwerk. Zo kunnen we de klant geheel ontzorgen”, vertelt algemeen directeur Tom Keijzers.

De palletstellingen van Nimar Storage Solutions bij Stylepoint.

Derde generatie

Sinds 1 januari voert Keijzers de leiding en is daarmee de derde generatie die aan het roer staat van dit familiebedrijf. “Onze geautomatiseerde productie is uniek voor Nederland. En wij zijn de enige die haar magazijn­stellingen volledig in eigen fabriek binnen Nederland produceren. Hierin willen we het verschil maken en daarom hebben we onlangs nóg een investering gedaan zodat we een extra profileerlijn voor onze liggers ter beschikking hebben.” 

​De shuttle stellingen van Nimar Storage Solution bij Bredabest BV.

Expertise bespaart

Senior accountmanager Eddy van Sas zit al 34 jaar in het vak: “Een jaar geleden koos ik ervoor om bij Nimar Storage Solutions te starten. “Voor iemand als ik is het gewoon heel gaaf als je werkt bij een bedrijf dat alles zélf produceert.” 

De expertise en maatwerkoplossingen kunnen bovendien besparingen opleveren: “Wij kijken heel specifiek naar de vereisten en vraag van onze klanten. Doordat wij niet gebonden zijn aan externe fabrieken kunnen we exact inspelen op hetgeen wat onze klanten nodig hebben. Of dit nu standaard materiaal is of klant specifiek, wij bieden te beste oplossing.” Nimar Storage Solutions voert overigens niet alleen keuringen op haar eigen producten uit, maar ook schouwingen op andere merken stellingen. Dit doet zij met gecertificeerde keurmeesters onder de paraplu van het BMWT, de brancheorganisatie voor leveranciers van onder andere magazijninrichtingen.

De palletstellingen van Nimar Storage Solution bij Bunzl.

Tenders

Nimar Storage Solutions wordt steeds vaker gekozen bij tenders. Zo mocht zij voor Bunzl, een vooraanstaande groothandel in verpakkings­materialen, 30.000m2 magazijn­ruimte voorzien van pallet­stellingen. Henk Willems, logistiek manager bij Bunzl, laat weten: “Wij hadden een offerteverzoek uitgeschreven aan zeven potentiële leveranciers. Uiteindelijk hebben wij het project aan de Verkolf Groep gegund. Bij hen kregen wij een goed gevoel qua prijs en levertijd. Opvallend was dat de strakke planning van twaalf weken niet alleen werd gehaald, maar zelfs overtroffen. Ze hebben ons enorm ontzorgd.”

De showroom van Nimar Storage Solution in Raamsdonksveer.

Snelheid

Ook Gerald Loohuis, directeur Operations bij groothandel Stylepoint, koos voor de stellingen van Nimar Storage Solutions. Stylepoint heeft in haar magazijn meer dan 2.500 producten op voorraad. Het betrof hier een complex project, namelijk een magazijn in een magazijn, waarbij ook de afscheiding van de palletstellingen volledig geproduceerd moest worden. Inclusief vluchtwegen en toegangsdeuren. “Het gehele proces is goed verlopen en ze waren ten alle tijden goed bereikbaar. We waren erg blij met de snelheid van het project. Hierdoor waren we tijdens de bouw al in staat om de stellingen, die reeds gereed en gekeurd waren, in gebruik te nemen.”

Door in-house productiemiddelen biedt Nimar Storage Solutions flexibiliteit, snelle levertijden en concurrerende prijzen.

Stellingen

Nimar Storage Solutions produceert het complete gamma: van pallet-, inrij- en shuttlestellingen tot draagarm-, grootvak-, legbordstellingen en entresolvloeren. Van Sas: ”Iedereen is van harte welkom om een bezoek te brengen aan onze showroom en fabriek in Raamsdonksveer. Maar we zijn ook zeker bereid om vrijblijvend op locatie advies uit te brengen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details