Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Marktleider in watermanagement

Marktleider in watermanagement

Als producent en ontwikkelaar van innovatieve en duurzame afwateringsproducten en -systemen voor toepassingen in de civiele-, installatie- en bouwtechniek is ACO dé specialist op het gebied van watermanagement. Opvangen, reinigen, vasthouden en afvoeren van water vormen daarin de centrale thema’s. Een gesprek met Paul Gruson, Managing Director bij ACO Nederland, over de trends, ontwikkelingen en de unieke askACO-filosofie.

Water is belangrijk voor mens en natuur. “Met innovatieve, doordachte en kwalitatief hoogwaardige afwateringsproducten en -systemen proberen we mens en natuur optimaal te beschermen”, zegt Gruson. “We beschikken over een breed productenpakket en bieden oplossingen van het douchegootje thuis tot aan de afwatering bij Schiphol voor de zware jumbojets. Daarbij zijn we niet gebonden aan één type materiaal. We zijn een multi-material bedrijf. Dat maakt ons vrij in het selecteren van het juiste materiaal en productiemethode voor de toepassing.”

Kennispartner

ACO is nog altijd een Duits familiebedrijf, maar met een decentrale filosofie en een hoge mate van autonomie in alle landen. “Daarom zijn we in staat om in Nederland zo goed op de marktbehoeften in te spelen. In een wereld die verandert hechten wij veel waarde aan onderling contact en samen presteren. Daarom zijn wij kennispartner van onze klanten op het gebied van watermanagement en willen wij met al onze producten en diensten de verwachtingen van onze klanten overtreffen. Met onze jarenlange kennis en ervaring helpen wij ontwerpers, aannemers en opdrachtgevers met elk afwateringsvraagstuk. Is er een vraag over het opvangen, reinigen, vasthouden en afvoeren van water? Wij stellen onze kennis gratis ter beschikking, zodat er beter doordachte en uitvoerbare oplossingen komen die sneller te verwerken zijn. AskACO noemen we dat, een ‘way of working’ die wij propageren en waar klanten best wel wat meer gebruik van mogen maken.”

Voor de hele afwateringsketen levert ACO de benodigde componenten, behalve de buizen.

 

Watermanagement

Voor de hele afwateringsketen leveren we de benodigde componenten, behalve de buizen, resumeert Gruson. “Door de toenemende noodzaak van klimaatadaptieve maatregelen wordt het belang van goede lijnafwateringssystemen, infiltratiesystemen en infiltratiegoten steeds groter. Vaak zitten we al vroegtijdig bij opdrachtgevers aan tafel om samen een integrale visie te ontwikkelen voor het ‘managen’ van het hemelwater.” Met name op het gebied van infiltratie is de visie de laatste jaren gewijzigd. ACO heeft daartoe de infiltratiegoot ontwikkeld die het bedrijf ook presenteerde op de Vakbeurs Klimaat. “Vandaag wil men het regenwater het liefst ter plekke infiltreren. In de stad is echter de ruimte beperkt. Bovendien vragen kabels en leidingen om ondiepe infiltratieoplossingen. Onze infiltratiegoot vangt hemelwater op en infiltreert het lokaal, hoog aan het oppervlak, in de bodem. Hierdoor wordt uitdroging van de bodem voorkomen en de riolering ontlast.”

Verticale infiltratie

De ACO infiltratiegoot is zo sterk dat deze niet met beton ommanteld hoeft te worden, een voldoende draagkrachtige ondergrond volstaat. Dat geeft een belangrijke tijdbesparing bij de verwerking. “Het gaat om elementen van 2 meter die -afhankelijk van de beoogde capaciteit- uitgerust worden met meerdere ‘lonten’ die het hemelwater snel in de bodem infiltreren. De infiltratiegoot hoeft niet op de riolering aangesloten te worden. De goot ligt boven alle kabels en leidingen en met de lonten kun je eenvoudig om de ondergrondse infra heen werken. De lonten zijn dusdanig ontwikkeld dat ze niet kunnen dichtslibben of vervuilen, problematiek waar veel conventionele infiltratiesystemen hinder van ondervinden. Voor wat betreft de roosters is keuze uit het volledige ACO-gamma. De infiltratiegoot combineert het esthetische aspect met het functionele- en het duurzame aspect van ter plekke infiltreren en kan ook toegepast worden in gebieden met een relatief hoge grondwaterstand. We hebben hoge verwachtingen van dit unieke concept.”   


ACO BV

Edisonstraat 36, 7006 RD Doetinchem

T +31 314 36 82 80

E [email protected]

www.aco.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details