Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Maximaal gezuiverde lucht blijft essentieel
Een typische MAO-3 Cab Guard toepassing in de compostering.

Maximaal gezuiverde lucht blijft essentieel

Niemand wil werken in een vervuilde en dus ongezonde omgeving. Helaas is dat toch nog steeds het geval voor een grote groep machinisten. In diverse industrieën zoals de (schroot)recycling, compostering, bodemsanering en bij sloopwerkzaamheden is vaak nog onvoldoende aandacht en kennis m.b.t. zuivere cabinelucht. Het is de missie van BMAir International om die situatie te verbeteren.

De oplossing voor een gezonde werkplek voor machinisten is al vele jaren een beproefd recept: de installatie – maar ook goed onderhoud – van een professioneel filteroverdruksysteem, waardoor er optimaal gefilterde lucht met overdruk de cabine in wordt geblazen. Voor elke graafmachine, wiellader, vrachtwagen of heftruck is er een BMAir filteroverdruksysteem.

Directeur Robbert Boersma van de onderneming uit Nieuwkuijk is erg gedreven als het gaat om veiligheid: “Wij zijn producent van een professioneel en integer veiligheidsproduct. Het is onze doelstelling om onze klanten de werkplek te bieden die ze verdienen. Gezondheid staat daarbij voorop en ons hele productieproces, de opties die men kan kiezen, de installatie en het onderhoud van het filteroverdruksysteem zijn daarop gericht. Samen bepalen deze vier elementen hoe efficiënt en grondig de omgevingslucht gefilterd wordt.”

Simpel nieuwe filters bestellen met de Pac Smart Control.

Toenemende behoefte

Binnen de internationale recyclingbranche is een uitgesproken behoefte aan schone cabinelucht. De exacte samenstelling van afval is vaak niet 100% duidelijk; er is vaak sprake van fijnstof of men wordt geconfronteerd met schimmels en bacteriën. Het gegeven dat er steeds meer in (half) afgesloten hallen wordt gewerkt, maakt het probleem en dus de behoefte aan goede filteroverdruksystemen elk jaar groter. Daar bovenop wordt er achter de schermen (door onder andere overheden) flink gewerkt aan het ontwikkelen en verder uitrollen van internationale regelgeving.

De ontwikkeling van dit Nederlandse product richt zich niet alleen op het filtersysteem zelf. Ook de controller speelt een steeds belangrijkere rol. Op dat gebied zijn recent grote stappen gezet. Boersma vervolgt: “Bij de engineering van ons nieuwste systeem, de MAO-3 Cab Guard, hebben we ook een nieuwe slimme controller ontwikkeld. Met deze Pac Smart Control kunnen de RFID-chips die aangebracht zijn in alle filters van BMAir heel eenvoudig worden uitgelezen. Zo krijg je onder andere heel simpel en direct inzicht in het type filter, de draaiuren van het filter en wanneer het vervangen moet worden. De gegevens worden elke twee minuten weggeschreven op een geïntegreerde, verzegelde SD-kaart en zijn daardoor later nog uit te lezen. De behoefte aan aantoonbaarheid d.m.v. cijfers die met 100% zekerheid zijn gegenereerd, wordt steeds groter. De combinatie van een BMAir filtersysteem met Pac Smart controller biedt optimale zekerheid voor de machinist zelf, de werkgever als ook voor opdrachtgevers en uiteraard veiligheidskundigen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details