Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Meer dan alleen de Stage V-norm bij wielladers

Meer dan alleen de Stage V-norm bij wielladers

Er is een aanhoudend sterke vraag naar zware wielladers op de Europese markt. De uitdagingen en toenemende wensen in de vele uiteenlopende klantsegmenten vraagt om passende producten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de emissienorm, waar ze aan moeten voldoen…

Hyundai Construction Equipment Europe (HCEE), een toonaangevende speler op de Europese markt van bouwmachines, lanceert een nieuwe range wielladers, de A-serie, als antwoord op al deze uitdagingen. De HL900-wielladers zijn er voorlopig in drie uitvoeringen: de HL940A, HL995A en de HL960A. Alle drie voldoen ze aan de Europese emissienorm stage-V, maar HCEE heeft besloten nog veel verder te gaan.

In optima forma

Met deze nieuwe reeks, biedt HCEE haar brede klantenbasis machines die maximale prestaties leveren, de productiviteit verhogen, cruciale veiligheidskenmerken hebben, het bedrijfstijdenbeheer en de bedrijfstijden van de machines verbeteren en tegelijkertijd makkelijk te bedienen blijven voor de machinisten.

Campagne teaser beeld van de HL960A.

Technologische verbeteringen

De productontwikkelingsafdeling van HCEE noemt een scala aan toonaangevende technologische verbeteringen, die rechtstreeks gerelateerd zijn aan een verbeterde brandstofzuinigheid, verbeterde veiligheid, langere bedrijfstijd en een verbeterd beheer van het machinepark. Zo is in de A-serie de Cummins B6.7-motor met een alles-in-één uitlaatnabehandelingssysteem toegepast. De beste motor die momenteel op de markt is – deze is niet alleen Stage-V gecertificeerd maar ook nog eenvoudig te onderhouden. Door het toepassen van de Power Smart-modus zijn de wielladers brandstofzuinig. Met behulp van de IWM (Intelligent Work Mode) kan er, afhankelijk van de toepassing, gekozen worden uit drie motorstanden: Power, Smart Power en Economy. 

Naast deze ontwikkeling op milieutechnisch gebied, heeft HCEE ook gezorgd voor een groot comfort voor de machinist. De royale bestuurderscabine, voorzien van premiumstoel met vierweg-luchtvering, heeft een elektrohydraulische, ergonomische joystick voor de comfortabele bediening van alle functies van de voorladerarm. Een tweede joystick voor het bedienen van de machine zelf, is optioneel verkrijgbaar. In het kader van bedieningsgemak, maar vooral ook veiligheid, is er optioneel een op afstand te bedienen deuropeningssysteem. Daarnaast zijn de wielladers uit de A-serie standaard uitgerust met een door HCEE zelf ontwikkelde achteruitrijcamera. Optioneel zijn de achteruitrijsensoren en het geavanceerde AAVM-camerasysteem die de machinist 360°-overzicht biedt van de omgeving rondom de machine. 

En tot slot is de vorm van de motorkap aangepast waarmee het directe zicht naar de achterkant van de machine bij achteruitrijden drastisch is verbeterd. Al deze veiligheidsmaatregelen maken de Hyundai-wielladers uit de A-serie tot één van de veiligste in de branche.

Bedrijfstijd en productiviteit

De HL955A en HL960A worden geleverd met een verhoogde achterascapaciteit voor een langere levensduur. Beide machines kunnen worden besteld met een optionele heavy-duty vooras voor afvalverwerking en speciale industriële toepassingen. De alles-in-één hoofdregelklep – een combinatie van de rijregelklep en de EPPR-klep – maakt een verbeterde bedrijfstijd mogelijk omdat er minder hydraulische slangen zijn – en zodoende een geringer risico van schade door lekkage.

De HL940A en HL955A worden geleverd met een nieuwe parallelle Z-Bar-verbinding voor parallelle hefbeweging en uitstekende achterwaartse kantelkrachten. Voor een verbeterde veelzijdigheid biedt Hyundai Construction Equipment naast de standaard wielladertoepassingen zijn wielladermodellen ook aan met een verlengd laadframe, een ISO-snelkoppeling en twee speciale ‘Toolmaster’-versies voor klanten die werkzaam zijn in de landbouw, recycling, afvalverwerking, bosbouw of industriële toepassingen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details