Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Met elektrische machine ben je voordeliger uit
De bouw kiest steeds vaker voor stikstofvrij en Loxam speelt hier op in door de vloot uit te breiden met Loxgreen machines, zoals diverse Giant G2200E’s.

Met elektrische machine ben je voordeliger uit

Tobroco-Giant zet met overname ULBO eerste stap richting full-liner

De aanschaf van een elektrisch machine bij Tobroco-Giant is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee. Denk aan een lange garantie en 0% rente. Aansluitend heeft de fabrikant van compact materieel met de overname van ULBO Machinery uit Zwolle, fabrikant van compacte verdichtingsmachines, inmiddels ook de eerste stap gezet richting full-liner. Beide bedrijven denken elkaar te kunnen versterken in nieuwe ontwikkelingen, zoals de verdere elektrificatie van machines.

“Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze elektrische machines en dit ook de manier is om te verduurzamen, geven we momenteel 5 jaar garantie en 0% rente als men de machine financiert via GIANT Finance”, vertelt Evert van den Broek van de fabrikant uit Oisterwijk. En dat is niet het enige voordeel. Zo krijgt de koper van een elektrische Giant shovel er gratis een klapdak bij en zijn er fiscale voordelen te behalen (subsidie). Deze voordeelactie is alleen geldig in Nederland, aldus Evert, die er aan toevoegt: “Het is nu dus de perfecte tijd om te investeren in een Giant kniklader die goed is voor het klimaat en daarnaast betere werkplekken levert voor medewerkers en minder overlast geeft voor de omgeving.”

De elektrische trilplaat GP1950E is de eerste die onder de merknaam Giant wordt gebouwd in de door Tobroco overgenomen fabriek van ULBO Machinery.

GRONDIG BEPROEFD

De wielladers met elektrische aandrijving combineren het beste van twee werelden, zo constateert Evert, want de emissievrije machines bieden de voordelen van een kniklader en ze kunnen in stilte en zonder uitstoot aan de slag. Hij noemt ze dan ook “ideaal om werk uit te voeren in gebouwen, tussen dieren of op bouwplaatsen in stedelijke gebieden.” Tobroco-Giant gelooft in een elektrische toekomst en laat niets aan het toeval over voordat de elektrische Giant modellen in productie worden genomen. Evert: “Alle machines worden uitvoerig getest door verschillende klanten. Heeft een machine een zwakke plek, dan komt dit aan het licht en wordt de machine
hierop eerst aangepast.”

STRATEGISCHE OVERNAME

Machinebouwer Tobroco-Giant is voor het eerst het overnamepad op gegaan. Met ULBO Machinery worden onder andere trilplaten en -stampers toegevoegd aan het programma compact materieel. Het betekent ook een personele uitbreiding, want alle twintig ULBO-werknemers stappen mee over. Waar Tobroco-Giant de agrarische sector en wegenbouwers bedient met compacte shovels, loaders, verreikers, maaiers, hefvorken en knikladers, komen daar nu dus ook de in Zwolle gemaakte SAMAC verdichtingsmachines bij, die voortaan onder de merknaam Giant verkocht zullen worden. “Of het nu gaat om verhuurbedrijven, hoveniers, stratenmakers of klanten uit het grondverzet, ze zijn allemaal al langere tijd bekend met beide merken. Voortaan kunnen zij dus bij Tobroco-Giant terecht voor alle aankopen en bijbehorende service”, zo horen we van eigenaar/directeur Toine Brock. Tobroco-Giant levert in meer dan zestig landen wereldwijd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details