Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Metaalbewerkingsmachines van DAUB Manufacturing in online veiling

Metaalbewerkingsmachines van DAUB Manufacturing in online veiling

Wegens het aanpassen van bedrijfsactiviteiten biedt DAUB Manufacturing al haar overbodige metaalbewerkingsmachines aan in een online veiling via het platform van Troostwijk Auctions. De veiling is op dit moment geopend voor biedingen. Op woensdag 27 oktober 2021 sluit de veiling om 14:00 uur.

De afgelopen decennia heeft DAUB Manufacturing zich naast het bouwen van machines voor de voedingsindustrie ook gespecialiseerd in het bewerken van halffabricaten van metalen en kunststoffen. De halffabricaten gebruikt het bedrijf vervolgens weer bij het bouwen van machines, het eindproduct. In 2021 heeft DAUB Manufacturing ervoor gekozen om de productie van halffabricaten uit te besteden. Zo kan het bedrijf zich meer focussen op de bouw en ontwikkeling van eindproducten. Het deel van de productielijn dat hiermee overtollig wordt, biedt DAUB Manufacturing aan in een online veiling bij Troostwijk Auctions, om de machines zo een tweede leven te gunnen.

Bewerkingscentra, machines en gereedschappen 

De veilingmeester benadrukt dat naast het pluspunt van duurzaamheid en circulariteit – de machines krijgen een tweede leven – het voor de koper ook een groot voordeel is dat de machines in deze veiling direct leverbaar zijn. Bij nieuwe machines geldt in de huidige markt een forse wachttijd.

“Deze veiling bevat onder andere twee jonge Mazak Variaxis i-800 CNC bewerkingscentra. De ene is uit 2018 en de ander uit 2016. Deze vertegenwoordigen een flinke waarde op de markt. Naast de nieuwere machines bevat het aanbod ook een bewerkingscentrum uit 1999 (een OKUMA MA-600HB) en een bewerkingscentrum uit 1991 (een mazak H-630). Verder zijn er ook diverse conventionele metaalwerkingsmachines, zoals een bandzaag, een radiaalboormachine, een afkortcirkelzaagmachine, lasapparatuur en diverse meet- en freesgereedschappen uit de werkplaats van DAUB Manufacturing.  De hele werkplaats wordt te koop aangeboden via de veiling,” aldus de veilingmeester.

Over de veiling

Tot woensdag 27 oktober 2021 kan er op de kavels geboden worden. De online veiling sluit vanaf 14:00 uur.

Bezichtiging van de kavels is mogelijk op maandag 25 oktober 2021 tussen 9:00 uur en 12:00 uur. Locatie: Nieuwkerksedijk 10, 5051 HT in Goirle.

Klik hier voor alle details over deze veiling.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details