Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Mobiele groene stroom is nu binnen handbereik
Dankzij De Zonnekoning behoort het probleem om elektrisch aangedreven machines op locatie bij te laden voortaan tot het verleden.

Mobiele groene stroom is nu binnen handbereik

Met de introductie van de mobiele stroomopwekker De Zonnekoning van Royal Reesink is er geen twijfel meer waar uw groene stroom vandaan komt. Ontwikkelaar Green Energy On Site (GEOS) levert als één van de eerste in Nederland een mobiele oplossing voor de vraag naar echte groene stroom op plekken waar een stekker niet voorhanden is. 

De ondernemer die alles in het werk stelt om de CO2 footprint van het bedrijf zo klein mogelijk te maken heeft nu de perfecte oplossing om de uitstoot flink te reduceren. Mobiele groene stroom is de ontbrekende schakel in het op de juiste manier laden van elektrisch materieel. Accupakketten opladen met een generator, zoals nu nog vaak gebeurt, is immers geen ‘groene’ oplossing.

De stroomopbrengst ligt gemiddeld 40% hoger, aangezien de panelen automatisch meedraaien met de stand van de zon.

OPTIMAAL RENDEMENT

Een standaard containerframe van 5,9 x 2,4 meter (20 ft) is voorzien van hydraulisch uitklapbare zonnepanelen met een totale oppervlakte van circa 60 m². De opbrengst is gemiddeld 40% hoger, aangezien de panelen automatisch meedraaien met de zon. De stroom wordt opgeslagen in een pakket hoog rendement lithium batterijen. Door de opslag in het accupakket en het eventueel separaat aankoppelen van accucontainers bent u flexibel in laadcapaciteit. Laden van deze ‘voorraad’ accu’s met een capaciteit tot 400 kWh of meer behoort tot de mogelijkheden. Immers: in het weekend gaat het opladen gewoon door!

Een standaard 20 ft container is uitgerust met hydraulisch uitklapbare zonnepanelen met een totale oppervlakte van zo’n 60 m².

TOT 100% EMISSIEVRIJ

Deze unieke oplossing biedt aannemers de kans om tot 100% emissievrij te werken op basis van groene stroom. Ook op plekken waar normaal gekozen wordt voor conventioneel materieel, omdat stroomvoorziening geen optie is. Werken in bijvoorbeeld natuurgebieden kan nu stil, veilig en schoon. De verstoring van de natuur is minimaal door het zeer lage geluidsniveau. Ook in stedelijke gebieden heeft het terugdringen van de uitstoot van schadelijke stoffen de hoogste prioriteit. Er is dus altijd een goede reden om te kiezen voor De Zonnekoning!

U geeft met deze eyecatcher het juiste signaal af aan opdrachtgevers, medewerkers en het publiek. Iedereen ziet in één oogopslag wat u met deze oplossing uit wilt dragen. Met deze zonnepanelencontainer visualiseert u maximaal het gebruik van groene stroom op locatie. Bovendien bestaat de mogelijkheid om de container eenvoudig te voorzien van uw bedrijfsnaam, logo of slogan. Laat u door de experts van Royal Reesink adviseren over de mogelijkheden. 

De voordelen op een rij:

– Maximale stikstofreductie
– 100% emissievrij 
– Verhoogt positie op CO2 Prestatieladder
– GPS-module voor inzicht in stikstofreductie
– Kan onderdeel zijn van stikstofplan
– Hoger rendement door meedraaien met zon
– Veilige en mobiele oplossing
– Geen verstoring van de natuur
– Unieke reclamedrager

De via Reesink Construction Equipment geleverde zonnepanelencontainers zijn beschikbaar voor zowel verhuur als verkoop.

ZICHTBAAR MAKEN

Ben Kemp, verantwoordelijk voor strategische zaken binnen Royal Reesink: “De vraag naar het werken met elektrisch materieel blijft stijgen, maar het herladen van de batterijen levert praktische problemen op. En dan moet het opladen het liefst nog groen ook… Met deze mobiele zonnepanelencontainer is dat probleem direct opgelost. Wij plaatsen de container met onze eigen transportmogelijkheden op iedere werklocatie en vanaf de installatie zullen de ogen op u gericht zijn, omdat u de groene stroom zichtbaar maakt. En dat terwijl uw opdrachtgever de garantie heeft dat alles in het werk is gesteld om bij het project de stikstofreductie zo veel mogelijk te bewerkstelligen. Niet alleen voor bedrijven die in de cultuurtechnische hoek zitten, maar ook voor binnenstedelijke werkzaamheden en evenementen waarbij stikstofreductie een ‘must’ is, is dit een perfecte oplossing. De Zonnekoning is een concept dat door de Reesink Construction Equipment divisie geleverd gaat worden. Mooie ontwikkelingen bij Royal Reesink op het gebied van stikstofreductie.” 

Toepassingsgebieden:

• Opladen elektrisch materieel op locatie
• Laden van separate batterijpakketten
• Evenementen waarbij stikstofreductie speerpunt is
• Onderdeel van een bouwplaatsinrichting
• Groene stroom in stiltegebieden

De Zonnekoning is beschikbaar voor zowel verhuur als verkoop.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details