Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Moderne productiehal voor stalen sleufbekistingssystemen

Moderne productiehal voor stalen sleufbekistingssystemen

EURO VERBAU breidt productie en productiehal uit op nieuwe locatie in Mönchengladbach.

EURO VERBAU GmbH heeft met de verhuizing naar de nieuwe locatie in Mönchengladbach een belangrijke stap in haar bedrijfsgeschiedenis gezet. “Hier kunnen we de productie verdubbelen”, zeggen managing partners Hubert Bindels en Bernd Mund verheugd. Door de grote vraag naar sleufbekistingssystemen en de aanhoudende groei werd de oude locatie te klein. “Onze succesvolle groei maakte uitbreiding noodzakelijk”, zegt Bindels. “We willen tenslotte garanderen dat we kunnen leveren, ook als we blijven groeien.” Tegelijkertijd kan EURO VERBAU de efficiëntie van de gehele productie verder verhogen dankzij de aanzienlijk grotere productiehal en investeringen in nieuwe, modernere machines en verbeterde werkprocessen

Productie op 4.100 m²

Op de nieuwe locatie in Mönchengladbach beschikt EURO VERBAU over een totale oppervlakte van ca. 22.000 m², met een omvangrijke externe opslaghal. De productie is aanzienlijk uitgebreid en is nu ondergebracht in een productiehal van 4.100 m². Een van de vernieuwingen is onder meer een geautomatiseerd lassysteem. Hiermee worden de handmatig voorgelaste platen en geleidebalken met precisie en efficiënt verder verwerkt.
De productie is niet alleen uitgebreid, maar ook gemoderniseerd. Een belangrijke en essentiële investering was daarbij de state-of-the-art elektrostatische lakstraat met warmteterugwinning en gereduceerd verfverbruik. Hier worden de bekistingssystemen voorzien van de kenmerkende EURO VERBAU lakafwerking of van een klantspecifieke uitstraling. “Het was voor ons van primair belang om een bijdrage te leveren aan de bescherming van het milieu door aanzienlijk te besparen op energie- en lakverbruik”, zegt Bindels.

De nieuwe locatie beschikt over een omvangrijke externe opslaghal.

 

Door de verhuizing naar de nieuwe locatie kon EURO VERBAU ook het buitenterrein en dus ook het verhuurpark aanzienlijk uitbreiden. Dit biedt nu plaats aan enkele duizenden units, zoals geleidebalkplaten, geleidebalken en diverse boxen. Het verhuurpark in Mönchengladbach is een aanvulling op de locatie in Leipzig, van waaruit onder meer Berlijn en andere grote steden in Oost-Duitsland worden beleverd.

De productie is op de nieuwe lokatie aanzienlijk uitgebreid en is nu ondergebracht in een productiehal van 4.100 m².

 

Over Euro Verbau

EURO VERBAU GmbH is met haar circa 30 medewerkers een betrouwbare leverancier van sleufbekistingssystemen. Deze worden volledig in de eigen moderne productielijn vervaardigd – inclusief prefabricage, montage, halfautomatisch lassen en lakken. Dankzij de in-house productie en de omvangrijke externe opslaghal kan de vestiging in Mönchengladbach haar systemen voor zowel verkoop als verhuur wereldwijd aanbieden. 60 procent van de systemen wordt geëxporteerd. Daarnaast profiteert de nieuwe locatie van EURO VERBAU van haar gunstige centrale ligging in Duitsland en Europa, en van de uitstekende verbindingen: via de nabijgelegen A61 zijn klanten in binnen- en buitenland en de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen snel te bereiken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details