Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Nature’s Network

Nature’s Network

Ruim veertig jaar geleden introduceerde BT Nyloplast, onderdeel van Tessenderlo Group, een eerste oplage straat- en trottoirkolken. Het product is, als gevolg van klantvragen,  door allerlei innovaties, verbeteringen en nieuwe inzichten in de loop der jaren geëvolueerd tot een uiterst robuuste oplossing die zijn gelijke niet kent. Dat zegt Marco van Kraanen van BT Nyloplast. Samen met zijn collega Ronald Wassens praat hij ons bij over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot productontwikkeling en de bijzondere samenwerking en partnerships in de markt. Zo wordt er nauw samengewerkt met kunststof- en betonfabrikanten, lokale overheden en grotere distributeurs.

Lage investeringsdrempel

BT Nyloplast is een belangrijke speler in de Europese markt in de ontwikkeling en productie van oplossingen voor met name rioleringssystemen in PVC, PP en PE, begint Ronald Wassens. “Via onze interne Research & Development-divisie doen we veel aan productontwikkeling, juist ook voor derden. Dat heeft te maken met onze productietechniek die zich leent om ook in kleine series producten te ontwikkelen. De investeringsdrempel voor het vervaardigen van nieuwe matrijzen is namelijk over het algemeen veel lager dan die voor vergelijkbare oplossingen. Dat maakt ons uniek in de markt.”

Droge voeten

Een belangrijke pijler voor BT Nyloplast ligt nog steeds in de productie van straat- en trottoirkolken. “We steken veel tijd en energie in de ontwikkeling van deze productgroep, maar ook in het adviseren van gemeentes, voorschrijvende instanties en partijen zoals ingenieursbureaus en waterschappen”, vervolgt Marco van Kraanen. Zijn collega vult aan: “De producten die wij leveren en oplossingen zoals we die voorstellen,  leveren een belangrijke bijdrage aan een beter leefmilieu. Bijvoorbeeld de straat- en trottoirkolken zorgen immers voor de opvang en afvoer van regenwater, met andere woorden voor het hebben en houden van droge voeten en het voorkomen van wateroverlast. We’re Nature’s Network.”

Het afstromende water wordt via de kolk opgevangen en daarna in de bodem geïnfiltreerd.

 

OIOPUT

Een van de meest recente ontwikkelingen is de zogenaamde OIOPUT, dé oplossing bij een riolering onder druk. Marco van Kraanen: “De OIOPUT, oftewel de ontlast-, inspectie- en ontstoppingsput, is ontsproten uit het brein van onze opdrachtgever en samen met onze Research & Development-divisie verder uitgewerkt tot het eindproduct. Als het hoofdriool in overdruk staat (door lucht of vuilwater) zorgt de OIOPUT ervoor dat het hoofdriool ontlast wordt, zodat aangesloten huishoudens geen last hebben van de overdruk, dus geen natte voeten krijgen. De put is nu sinds een half jaar op de markt en wordt in onze productiefaciliteit geproduceerd.”

Bundelen van krachten

De OIOPUT is een mooi voorbeeld van de kracht van onze organisatie, zegt Ronald Wassens. “In een tijdsbestek van slechts vier maanden is het product uitgewerkt van concept tot eindproduct, inclusief fabricage van het matrijs. We hebben alle disciplines in eigen huis. Dat geeft een grote mate van flexibiliteit om samen met onze opdrachtgevers tot het best mogelijke ontwerp te komen dat seriematig geproduceerd kan worden met een relatief lage investeringsdrempel.

Verticale infiltratie

Een andere ontwikkeling is het verticale infiltratiesysteem (V-Flow), als alternatief voor bijvoorbeeld horizontale infiltratiekratten. Het systeem zorgt tot op grote diepte voor buffering en infiltratie en is bij uitstek ook geschikt voor toepassing in stedelijke gebieden met weinig overlast voor omwonenden bij plaatsen van de oplossing.”

Vanzelfsprekend heeft BT Nyloplast ook oog voor het milieu. “We leveren een belangrijke bijdrage aan een betere leefomgeving”, stelt Ronald Wassens. “Sinds vele jaren worden onze straat- en trottoirkolken uitgevoerd met een belangrijk aandeel gerecycled PVC, KOMO-gekeurd als een lichtgewichte oplossing voor zwaar-verkeerbelasting. De diversiteit in het productportfolio van kolken maakt dat we altijd wel een exemplaar kunnen leveren dat past op het aanwezige systeem. Dit geldt voor de grote hoeveelheid uitvoeringen zowel in zandvangcapaciteit als type aansluitingen. Overigens hebben we bij renovatie- of reconstructies nog nooit een BT Nyloplast kolk hoeven vervangen. Het is met recht een goed en duurzaam product dat bij renovaties hergebruikt kan worden en een oplossing biedt bij vervanging van andere materialen en fabricaten. Dit maakt ons een zeer gewaardeerde partner ook juist bij renovaties.”   


BT Nyloplast

Mijlweg 45, 3295 KG ‘s-Gravendeel

T +31 78 – 673 20 44

F +31 78 – 673 44 89

E [email protected]

www.btnyloplast.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details