Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Natuurlijke producten bewijzen zich al jaren in de GWW-sector

Natuurlijke producten bewijzen zich al jaren in de GWW-sector

Houtproducten zijn breed toepasbaar door hun bewerkingsmogelijkheden en al decennialang een basisproduct voor onder andere de GWW-sector. Voeg dit samen met de kennis van een houthandel die bewerkingen in eigen beheer kan uitvoeren en je hebt een unieke combinatie voor het ontwikkelen van specifieke producten voor de GWW. Van stam tot een duurzaam eindproduct zoals houten bruggen, steigers, leuningen, sluizen, geluidswanden en wandbeschoeiing. Dát doet Boogaerdt Hout.

Ruim 250 jaar ervaring

Boogaerdt Hout is een uniek bedrijf in hout met al meer dan 250 jaar aan ervaring die van generatie op generatie is doorgegeven. Begonnen met een houtzaagmolen en inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de houtbranche. Met meer dan 50 houtsoorten en de vele bewerkingsmogelijkheden van Boogaerdt, is er altijd een passende oplossing voor elke specifieke toepassing.

brug-gereed-floranova-kopieren

De door Boogaerdt en Flora Nova gerealiseerde voetgangersbrug in Afferden-Deest.

 

Vers gezaagde stammen

“Naast de vele houtsoorten is onze rondhoutzaag uitzonderlijk. Deze kan grote maten qua breedte en dikte zagen en tot wel 15 meter in lengte in onder andere Azobé en Bilinga. Op het gebied van hout voorzien wij altijd in een passend advies. Zo wordt er per aanvraag gekeken naar de best passende houtsoort, sterkte en maatvoering voor de aangegeven toepassing.”

Van stam tot op sterkte gesorteerde balk

Als het hout is gezaagd kan het tevens worden bewerkt op dezelfde werf, wat tijdsbesparend en kostenverlagend werkt. De machines van Boogaerdt Hout kunnen allerlei bewerkingen direct uitvoeren, zoals het korten van grote maten, het boren van gaten en het maken van snuiten. Daarnaast staan er schaafmachines die kleine tot grote maten kunnen schaven. Bij veel GWW-toepassingen is het sorteren van hout van groot belang. “Onze specialisten hebben alle kennis in huis om uw Azobé of Bilinga te sorteren op een sterkte van D70 of D50. Desgewenst kan alles op de bouw prefab worden afgeleverd.”

20191212_092141-kopieren

Steigers, bruggen, sluizen, beschoeiing en remmingswerk

De GWW-sector is enorm veelzijdig. Met producten als loopdekdelen, damwanden, gordingen, palen, sluisdeuren en geluidswanden is het een zeer omvattende branche. Al deze producten kan Boogaerdt Hout verzorgen. “Dankzij nauwe samenwerking met onze partners bieden we een compleet eindproduct aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbrengen van gripstrips voor extra grip op de KD FSC 100% loopdekdelen.”

Voetgangersbrug Afferden-Deest

Een mooi voorbeeld van een product van Boogaerdt Hout is de voetgangersbrug die in samenwerking met Flora Nova is gerealiseerd in het Gelderse Afferden-Deest. Hiervoor is ca. 80 m3 100% FSC gecertificeerd Azobé gebruikt. Hierdoor kan er door het hele gebied worden gewandeld zonder afbreuk te doen aan de prachtige natuur. Met dit project wordt er meer dan 130 ton aan CO2 opgeslagen gedurende de gehele levensduur van de brug.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details