Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Nederhoff investeert in vier Liebherr MK 73-3.1 torenkranen
Met een lengte van 13,8 meter en een breedte van 2,75 meter is de kraan ideaal voor krappere locaties.

Nederhoff investeert in vier Liebherr MK 73-3.1 torenkranen

Volgens Sjoerd Nederhoff van het gelijknamige kraanbedrijf, met vestigingen in Gouda, Vianen en sinds vorig jaar ook Rotterdam, zijn de nieuwe Liebherr MK 73-3.1 kranen “zeker voor een mobiele hijskraan compact. Met een lengte van 13,8 meter en een breedte van 2,75 meter zijn ze ideaal voor krappere locaties.”

Net als de 4-assige variant, de MK 88 Plus, kun je bij de 3-assige MK 73-3.1 de bovenwagencabine langs de gehele lengte van de mast plaatsen. Met de camera in de loopkat heeft de machinist daardoor altijd optimaal zicht op het werk en de last. Nederhoff: “Eenmaal op locatie kan de kraan binnen 15 minuten worden opgebouwd en heeft in standaardconfiguratie een haakhoogte van ruim 26 meter en een bereik van bijna 39 meter.”

Voor klussen op beperkte hoogte kan de Liebherr MK 73-3.1 met één mastdeel ingeschoven werken, zodat de hijshoogte onder de 23 meter blijft.

Voor klussen op een lagere hoogte kunnen de Liebherrs met één mastdeel ingeschoven hun werk doen, zodat het hoogste punt onder de 23 meter blijft. Hoger dan de standaard 26 meter kan overigens ook. “De kraan kan tot 45 graden optoppen, waardoor de haakhoogte maar liefst 51 meter bedraagt.” 

De grootste verbetering is volgens Nederhoff de mogelijkheid om volledig elektrisch en dus emissievrij en bijna geruisloos te werken. De Liebherr heeft daarvoor slechts een aansluiting van 32 ampère nodig. “Naast de 45 meter Liebherr MK 88 Plus en 40 meter hybride Spierings Cityboy SK487-AT3 vormt dit een waardevolle toevoeging op ons assortiment van kranen die elektrisch kunnen werken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details