Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Nederland veilig houden

Nederland veilig houden

Het in kaart brengen van de conditie en mogelijke veiligheidsrisico’s van kunstwerken in de infrasector en het (spoor)wegennet is een dagelijkse bezigheid voor A-Quin. Het landelijk opererende inspectie- en adviesbureau helpt Nederland veilig te houden met de meest uiteenlopende technische inspecties en vakkundig advies: van assetmanagement tot constructieve veiligheid.

Inspecties zijn een belangrijk hulpmiddel om de wegen en kunstwerken in ons land veilig te houden. “Door inspecties, zoals een NEN 2767 of NEN 3140, uit te voeren wordt een goed beeld verkregen van de conditie van de wegen en objecten”, zegt Mans Damen, directeur van A-Quin. “Een overzicht is mooi, maar echt waardevol wordt het natuurlijk als het ook inzicht oplevert. Op basis van onze bevindingen stellen we bijvoorbeeld een instandhoudingsadvies, zodat onderhoudswerkzaamheden kostenefficiënt uitgevoerd kunnen worden dat de levensduur ten goede komt. Datzelfde doen we ook voor gemalen, aquaducten, sluizen en andere belangrijke schakels in waterbeheer, maar ook voor wissels, onderliggende en dragende kunstwerken en bijvoorbeeld inspecties op vloeistofdichtheid van vloeren op tankplaatsen en rangeerterreinen in het spoorwegennet.”

Inspecties zorgen ervoor dat niet alleen de huidige conditie van assets in kaart wordt gebracht, maar ook wat de risico’s zijn.

 

Instandhoudingsadvies

De impact van slecht presterende assets en kunstwerken is vaak fors, of het nu gaat om de functie of de veiligheid. “Onze inspecties zorgen ervoor dat niet alleen de huidige conditie van assets in kaart wordt gebracht, maar ook wat de risico’s zijn. Nu en op langere termijn”, stelt Damen. “De complexiteit van objecten of kunstwerken kan ertoe leiden dat we eventueel inspecties op maat leveren. Met gerichte technische inspecties kunnen we ook het functioneren van objecten en kunstwerken beoordelen of een schadeonderzoek uitvoeren.” Zo onderwerpt A-Quin in samenwerking met Arcadis momenteel een groot aantal kunstwerken in Nederland aan een inspectie en brengt instandhoudingsadviezen uit richting Rijkswaterstaat. “Daarbij brengen we de huidige conditie in kaart, evenals de risico’s en adviseren we wanneer onderhoud plaats moet vinden en wat het gaat kosten. Voor Gebr. Van der Lee zijn we de onafhankelijk partij die de jaarlijkse inspecties aan kunstwerken uitvoert, conform het prestatiebestek met Rijkswaterstaat. En zo zijn we door het hele land actief. Daarnaast zijn we vertegenwoordigd in commissies die bepalend zijn voor het ontwerpen of bijstellen van diverse NEN-richtlijnen. Dat alles met als doel Nederland veilig te houden.”    


A-Quin BV

Industrieweg 43, 3361 HJ Sliedrecht

T +31 184 41 07 12

E [email protected]

www.a-quin.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details