Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Nieuw bedrijf in assetmanagement

Nieuw bedrijf in assetmanagement

Continu inzicht geven in dijkbewaking, het 24/7 realtime monitoren van het trillingsniveau van ventilatoren in tunnels, het in kaart brengen van de langs- en dwarsvlakheid op wegen uit een 3D-scan conform de CROW-normen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van vragen waar Asset.Insight mee te maken krijgt. Eind 2018 zijn enkele VolkerWessels meet- en inspectiebedrijven samengegaan onder de naam Asset.Insight. Het nieuwe bedrijf inspecteert, meet, monitort en voorspelt de kwaliteit van assets in de domeinen van spoor, wegen, water en industrie.

Dit nieuwe bedrijf, onderdeel van VolkerWessels, is actief in assetmanagement op het gebied van spoor, wegen, water en industrie. Asset.Insight inspecteert, meet, monitort en voorspelt de kwaliteit van assets, alle objecten (geen gebouwen) die binnen een bepaald areaal professioneel beheerd en onderhouden moeten worden. Daardoor is het mogelijk beginnende defecten eerder te zien en vroegtijdig in te grijpen. Dit verhoogt de veiligheid, en werkt kostenbesparend.

Gebundelde kracht

“Eind 2018 hebben drie VolkerWessels-bedrijven de krachten gebundeld: namelijk Inspectation en Data Science vanuit VolkerRail, Verhardingscontrole & Advies vanuit Aveco de Bondt en Tecson Inspections vanuit MJ Oomen”, vertelt Michiel Dop, accountmanager Droge infra bij Asset.Insight. “Wij werken vanuit Nieuwegein, in feite als een afdeling data analyse. Daarbij maken we gebruik van innovatieve technieken als 3D-laserscans, 360 gradenfoto’s, 3D-puntenwolken en voorspellende modellen. Ook ontwikkelen wij algoritmes voor gericht wegonderhoud en het analyseren van boomarealen zoals de hoogte van een boom, dikte van de stam. Elke boom krijgt zo een uniek ID.”

Door middel van inspecties en wegmetingen geeft Asset.Insight advies.

 

Overheid en bedrijfsleven

De opdrachtgevers zijn partijen die met objecten in de openbare ruimte te maken hebben/ervoor verantwoordelijk zijn. Bijvoorbeeld provincies, gemeenten, Rijkswaterstaat en waterschappen. Maar ook havenbedrijven en wegenbouwaannemers die tegenwoordig vaker een onderhouds- of resultaatverplichting hebben.

Onderscheidend door vraaggericht werken

Dop: “Wat ons van vergelijkbare bedrijven onderscheidt is dat we alles in de openbare ruimte kunnen inspecteren en monitoren en daarbij oplossingsgericht werken. Daarbij baseren wij ons volledig op de vraagstelling van de opdrachtgever. Dit is een andere, innovatieve manier van werken met vaak beter passende oplossingen.”

Monitoring en predictive modelling

Asset.Insight ziet steeds meer vraag ontstaan naar monitoring en predictive modelling. ”Onze opdrachtgevers hebben vaker behoefte aan inzicht gerelateerd aan onderhoud. Veel wegen en kunstwerken in Nederland zijn tussen 1950 en 1970 aangelegd. Dit maakt dat tal van objecten nu aan het einde van hun levensduur zijn en dat specifieker op onderhoud en vervanging gemonitord moet worden. Daaraan werken wij natuurlijk graag mee”, verklaart Dop.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details