Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Nieuw huurconcept voor mobiele tankinstallaties

Nieuw huurconcept voor mobiele tankinstallaties

Onlangs is een nieuw en uniek huurconcept geïntroduceerd op het gebied van mobiele tankinstallaties. Dit bestaat uit een tijdelijke bovengrondse opslag voor brandstoffen, die volledig voldoet aan de huidige wettelijke regelgeving.

Het huren van tijdelijke voorzieningen bij bouw- en infraprojecten komt steeds vaker voor. Het huren van tijdelijke brandstofvoorzieningen heeft echter wel wat voeten in de aarde. Zo moeten IBC’s (Intermediate Bulk Containers voor opslag en veilig transport van (on)gevaarlijke vloeibare producten) elke 2,5 jaar gekeurd worden. Pompen en filtersets moeten regelmatig onderhouden worden. En het verplaatsen, leveren en ophalen van de IBC’s behoren niet tot de kernactiviteiten van een infrabedrijf of olie- en brandstofleverancier.

hamer-ibcs-zijn-te-huur-met-meetsysteem-en-track-trace-systeem.-kopieren

IBC’s zijn te huur met meetsysteem en track & trace systeem.

 

Verhuur door de expert

Hamer, totaalaanbieder voor utiliteit, industrie, werkplaatsinrichting, brandstofvoorziening en de chemische industrie heeft hiervoor een oplossing bedacht. De nieuwe afdeling IBC en Tankverhuur kan bedrijven voorzien van een tijdelijke bovengrondse opslag voor brandstoffen. “Ons IBC- en tankverhuurprogramma bestaat uit een groot assortiment bovengrondse tanks en IBC’s die allemaal voldoen aan de huidige regelgeving“, vertelt Jan Bunskoeke, verkoopdirecteur Hamer Direct & Haspeltechniek. Het ruim 80 jaar oude familiebedrijf uit Apeldoorn is gespecialiseerd in het leveren, vervoeren, onderhouden en keuren van brandstofinstallaties. “Het is dan ook niet vreemd dat wij in de verhuurmarkt een belangrijke rol willen gaan innemen. Onze vloot wordt maandelijks uitgebreid en we hopen binnen 3 tot 5 jaar marktleider te zijn op het gebied van IBC- en tankverhuur”, gaat Bunskoeke verder.

Uniek: track & trace!

Naast logistiek, keuring en onderhoud blijkt in de praktijk ook het lokaliseren en efficiënt gevuld houden van mobiele tankinstallaties een uitdaging. Daar heeft Hamer eveneens een innovatieve oplossing voor gevonden. Bunskoeke: “Al onze IBC’s zijn voorzien van een op afstand uitleesbaar inhoudmeetsysteem en een track & trace-functie. Dit betekent dat onze klanten voor een paar euro per dag de inhoud van hun IBC exact kennen en op 50 meter nauwkeurig weten waar hun container is.” Dus nooit meer een IBC die ‘zoek’ is. Ook hoeft een brandstofleverancier nu geen overbodige ritten meer te maken naar een container die nog half gevuld blijkt. Of met spoed te leveren aan een IBC die plotseling leeg is. Elke morgen ontvangt de klant een digitaal overzicht van de inhoud van de gehuurde/of verhuurde IBC’s en de bijbehorende GPS-coördinaten.

hamer-het-assortiment-bestaat-uit-ibc-950-2.000-en-3.000-ltr-vol-stapelbaar-tot-3-hoog.-kopieren

Het assortiment bestaat uit IBC’s van 950, 2.000 en 3.000 liter volume.

 

Compleet geleverd

Een IBC kan gehuurd worden voor de kortere of langere termijn en compleet met ingebouwde pompset (12/24V of 230V). Zonder pompset kan ook, als brandstofvoorziening voor een aggregaat of bronbemaling. Elke pompset is uitgerust met een filtersysteem en digitale afgiftemeter met totaalteller en nulstelling. Verder zijn de huur-IBC’s standaard uitgevoerd met een 30 cm grote pompkamer die ruimte biedt aan lange slangen of bijvoorbeeld een tank- en afgifteset voor AdBlue. De IBC’s zijn te huur in 3 formaten, namelijk 950, 2.000 en 3.000 liter. Ze zijn leeg stapelbaar tot 5 hoog en vol tot 3 hoog. De 7 mm dikke gegalvaniseerde hoekstukken en mangatdeksel zorgen ervoor dat de containers tegen een stootje kunnen.

Huren is effectiever dan zelf regelen

De praktijk wijst uit dat het uitbesteden van mobiele brandstofvoorziening(en) effectiever en efficiënter is dan hiermee zelf bezig te zijn. Met dit nieuwe huurconcept biedt Hamer ontzorging op het hoogste niveau. “Want opdrachtgevers van A tot Z ontzorgen met onze 17 expertisegebieden, dat is wat wij willen”, besluit Bunskoeke.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details