Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Nieuw zwaar vrachtwagen-gamma gericht op chauffeur

Nieuw zwaar vrachtwagen-gamma gericht op chauffeur

In de vrachtwagenwereld gaan cabines en modellen veel langer mee dan bijvoorbeeld bij personenwagens. De huidige cabinegeneratie van Iveco, die gebruikt wordt op de zware modellen voor de lange afstand, de zware distributie en werfvrachtwagens, dateert al van een hele lange tijd geleden. Maar uiteindelijk komt er een einde aan de houdbaarheidsdatum en Iveco lanceerde de nieuwe S-Way, als eerste voertuig in het nieuwe Iveco Way zware gamma.

De nieuwe Iveco werd in Madrid voorgesteld en dat heeft een reden. Iveco wordt nog vaak als een Italiaans bedrijf voorgesteld, maar het is ontstaan door de versmelting van drie Italiaanse merken (Fiat, OM en Lancia), een Duits merk (Magirus-Deutz) en een Frans merk (Unic). De productievestigingen van Iveco zijn over heel Europa verspreid. Door de overname van het Spaanse vrachtwagenmerk Pegaso beschikt de groep over een productiesite in Madrid, vandaar de voorstelling  van de S-Way in de Spaanse hoofdstad, waar de zware Iveco’s worden geassembleerd.

Breed scala trucks voor alle toepassingen

Iveco is een merk van CNH Industrial NV. Het bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt een breed scala aan lichte, middelzware en zware bedrijfsvoertuigen, off-road trucks en voertuigen voor toepassingen zoals off-road missies. Het brede gamma van Iveco bestaat uit de Daily (3,3 – 7,2 ton), de Eurocargo van (6 – 19 ton), de Trakker (speciaal voor off-roadmissies) en het Iveco Way gamma met de Iveco S-Way op de weg en de Iveco X-Way voor lichte off-roadmissies. Bovendien bouwt het merk Iveco Astra off-road trucks, starre en gelede kippers en speciale voertuigen.

Een nieuw paradepaardje

Iveco lanceert met de nieuwe S-Way tevens de voorbode van de nieuwe Iveco Way heavy-range. Dat is een sterke verschuiving naar het bieden van een geïntegreerde transportoplossing aan klanten, economisch en ecologisch duurzaam, waarbij de diensten rond het product belangrijker worden dan het product zelf. Opmerkelijk genoeg is onder de splinternieuwe cabine weinig of niets veranderd. De nieuwe S-Way is vooral vernieuwend op het gebied van de cabine, terwijl de techniek grotendeels werd overgenomen van de bestaande en meest recente voertuigen. Hierbij wordt vooral ingezet op aandacht voor de chauffeur, duurzaamheid en een nieuw niveau van connectiviteit, gericht op het verlagen van de Total Cost of Ownership.

Geheel op chauffeur gericht

De cabine is geheel op de chauffeur gericht, met een ontwerp dat eersteklas woon- en werkomstandigheden biedt, met een ruime omgeving, uitstekende ergonomie voor het rijden en een goed geplande indeling, die functionaliteit combineert met comfort. Veiligheid is daarbij een ander thema, bijvoorbeeld door een veel beter zicht rondom (evenwel nog altijd met klassieke spiegels en geen camera’s). Het nieuwe ontwerp werd uitvoerig getest om de aerodynamische prestaties nog te verbeteren. Dat resulteerde in een verlaging van het brandstofverbruik voor de S-Way met 4%.

100% verbonden vrachtwagen

Het is de trend van onze tijd, vrachtwagens moeten 100% verbonden zijn. In de nieuwe S-Way vinden we dan ook een geavanceerde Connectivity Box. Dit is een krachtig instrument, waarmee connectiviteit mogelijk wordt gemaakt. Het verzamelt, verwerkt en wisselt gegevens in real-time uit. Het werkt op een serviceplatform en is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft, dat veilige gegevensopslag en -beheer en vele diensten met toegevoegde waarde biedt. Eigenaren en chauffeurs zijn via de gebruiksvriendelijke My IVECO-portal en -app constant verbonden met het voertuig op hun mobiele apparaat of pc.

De connectiviteit wordt zowel ingezet om het leven van de chauffeur aan boord te verbeteren als om logistieke operators te helpen de winstgevendheid van hun bedrijf te verzekeren door de uptime van het voertuig te maximaliseren, een consistente en voorspellende service te bieden met My IVECO Way Solutions en lage Total Cost of Ownership te leveren. Het ontgrendelt ook een nieuw aanbod van premium gepersonaliseerde services, waaronder professioneel brandstofadvies, fleetmanagement en onderhoud, om de prestaties en efficiëntie van het wagenpark te optimaliseren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details