Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Nieuwe KLIC mijlpaal voor BlindGuide

Nieuwe KLIC mijlpaal voor BlindGuide

De Corona-uitbraak raakt ons allemaal en vraagt om onze flexibiliteit en creativiteit. In dit digitale tijdperk bereiken wij vandaag weer een belangrijk mijlpaal in het “start-up” bestaan van BlindGuide. En wat voor een mijlpaal, want vanaf heden kun je bij BlindGuide ook eenvoudig en snel een KLIC melding doen op je laptop, smartphone en tablet.

Al vanaf het begin toen we in maart 2018 onze eerste publicatie van de BlindGuide KLIC app deden was onze filosofie: KLIC melding eenvoudig en laagdrempelig kunnen bekijken op de bouwplaats.

KLIC melding

In de afgelopen jaren sinds toen maakte we toch regelmatig mee dat niet iedereen zo eenvoudig toegang heeft tot het doen van een KLIC melding. Om die reden en om dicht bij ons filosofie te blijven hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan het toevoegen van deze functionaliteit aan de BlindGuide ETL Portal.

Op 17 maart jl. was het dan eindelijk zover en konden we het heugelijke feit vieren. Vanaf die dag kunnen onze klanten op eenvoudige wijze via tablet, smartphone of je laptop een KLIC melding doen. Tijdens dit bestelproces kun je eveneens eenvoudig je eigen data toevoegen zodat de dames en heren buiten alle data beschikbaar hebben om graafschade te voorkomen.

BlindGuide KLIC portal screen

Vector data

Op basis van de WIBON en de Europese richtlijn INSPIRE, heeft Kadaster samen met de graafsector het programma KLIC-WIN opgestart. Deze vernieuwde vector data moet zorgen voor meer gebruiksgemak voor de grondroerders. Concreet betekent dit dat de “oude” png plaatjes in de KLIC melding vervangen zijn voor vector data. Op 1 januari 2019 werd hiermee een start gemaakt door Kadaster en de Netbeheerders. In het weekend van 1 maart jl. hebben wij samen met enkele service providers en Kadaster de laatste migratietest gedaan. Op zondagochtend konden we gezamenlijk vaststellen dat de migratie naar versie 2.2. (volledig vector data) geslaagd was. Voor BlindGuide was dit geen grote aanpassing omdat wij reeds sinds 1 november de eerste vector viewer op de markt waren.

Waarom via BlindGuide?

Voordelen van het doen van de KLIC melding via de BlindGuide portal zijn:

  • Eenvoudige gebruikers interface voor pc en smartphone;
  • Eenvoudig je eigen DWG of DXF tekening toevoegen tijdens het bestel proces;
  • Eenvoudig je eigen projectplanning of werkinstructies in PDF toevoegen tijdens het bestel proces;
  • De mogelijkheid om grondradar data toe te voegen;
  • Pay as You Go;
  • Het eindresultaat direct in Augmented Reality bekijken in onze app.

 

 

Tijdlijn

Tussen maart 2018 en nu hebben we uiteraard niet stil gezeten en heel veel andere leuke en nuttige features toegevoegd aan de BlindGuide KLIC app en ETL portal. In onderstaande video hebben we de belangrijkste mijlpalen nog even voor je op een rijtje gezet.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details