Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Nieuwe mobiele watervernevelaar overal inzetbaar

Nieuwe mobiele watervernevelaar overal inzetbaar

Ze hebben allebei een extra stevig frame en ingebouwde generator en watertank. Dehaco’s serie Tera watervernevelaars is uitgebreid met de 60 GTX en de 60 GTM. De Tera 60 GTM onderscheidt zich door zijn mobiele karakter, waardoor hij letterlijk overal inzetbaar is.

Tera waternevelaars worden bij sloop- en renovatie-projecten ingezet om te voorkomen dat er teveel stof vrijkomt in de omgeving. Maar ze komen ook op andere plekken van pas, zoals bij het nablussen van branden om vrijkomen van asbestdeeltjes te voorkomen, bij overslag van bulkgoederen, in de recyclingsector en als geurbestrijder bij afvalverwerking. Zelfs het tegen vorst beschermen van jonge vruchtknoppen is een mogelijkheid, zoals ze in de Betuwe weten. In al die gevallen kan een mobiele versie goed van pas komen.

Als aanhanger meenemen

De Tera 60 GTM (dat staat voor Generator, Tank, Mobiel) is snel en gemakkelijk inzetbaar. Met zijn ledig gewicht van net geen 2.400 kg en zijn ongeremde, twee-assige landbouwonderstel met dissel kan hij gewoon als aanhangwagen worden meegenomen. Hij heeft twee verstelbare steunpoten om hem stabiel te kunnen positioneren. Het frame is gebouwd voor zware belasting. De geïntegreerde watertank is laaggeplaatst en voorzien van slingerschotten. Dat zorgt voor een stabielere ligging tijdens het vervoer over de weg.

gww-nl-03-dehaco-tera-mobiel-kopieren

Door zijn landbouwonderstel, eigen generator en watertank is de Tera 60 GTM overal onafhankelijk inzetbaar.

 

Onafhankelijk werken

Beide ‘all-in-one’ versies zijn door de ingebouwde generator en watertank in te zetten op plekken waar geen toevoer van elektriciteit of water is, al kunnen ze desgewenst wel altijd op de lokale watertoevoer worden aangesloten. De generator is een Dehaco Eco Power 15ME met een vermogen van 16 kVA bij 400 volt en hij draait op diesel. De watertank van gegalvaniseerd staal heeft een inhoud van 2.200 liter.

Weinig onderhoud nodig

Waternevelaars verspreiden een fijne waternevel, waaraan stofdeeltjes blijven hangen. De gebruikelijke ‘nozzles’ oftewel sproeikoppen zijn zeer onderhoudsgevoelig, omdat ze dichtslibben door kalkdeeltjes in het water. Om langdurig te kunnen werken op ‘lastige’ plekken is het dus prettig als de onderhoudsbehoefte laag is. Daarom maken de Tera waternevelaars gebruik van de gepatenteerde Demto-Rotor® nevelkop, waarin kalkdeeltjes zich niet kunnen afzetten.

Dit systeem is uiterst betrouwbaar gebleken en het is zelfs mogelijk om de druppelgrootte in te stellen in drie standen: grof, middel en fijn.

Behoorlijk verre worp

Ook de ventilator kent drie standen om de nevelworp te regelen: Eco, Eco boost en Power boost. De ventilator is speciaal voor de Tera-serie ontworpen en sluit perfect aan op de conus. Door speciale strips op de ventilatorbladen wordt het geluidsniveau bij continubedrijf laag gehouden. Het nevelbereik (de worp) is instelbaar: bij de Eco-standen is die respectievelijk 45 en 55 meter en bij de Power boost zelfs 60 meter. Er is geen hogedrukpomp nodig, waardoor het elektraverbruik in de beide Eco-standen fors omlaag gaat (20 – 40%).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details