Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Nieuwe oplegger ideaal voor transport van grasmaaiers, wielladers en tractoren

Nieuwe oplegger ideaal voor transport van grasmaaiers, wielladers en tractoren

De vraag naar opleggers voor het transport van kleinere machines neemt toe. Ook in de grond- weg- en waterbouw. Want ook daar zijn kleine machines nodig: een maaimachine voor plantsoenonderhoud en onderhoud langs wegen of fietspaden, een minigraver voor kabelwerk langs een dijk, of een hoogwerkertje om verlichting aan te leggen.

Veldhuizen B.V. is al bijna veertig jaar gespecialiseerd in verkoop, verhuur en onderhoud van aanhangwagens, opleggers en oprijwagens. Naast haar vloot welke geschikt is voor het zware transportwerk, is het bedrijf een productie van kleine vrachtwagens en opleggers in serie gestart.

Sprinter 314 Trekker: Op het chassis (met een hoogte van 56 cm.) is een verlaagd schotel frame ontworpen
met een schotelhoogte van slechts 70 cm.

 

“Met een marktaandeel van zestig procent zijn we marktleider in dit segment.” Aan het woord is Pieter Veldhuizen. “In de basis zijn we een inventieve fabrikant, van oorsprong gestart in de landbouwmechanisatie en constructiewereld. Daarna zijn we begonnen met de productie van zware aanhangers en sinds tien jaar ook met zandkippers en betonmixers.  In totaal hebben we al ruim 1000 aanhanger en 8500 opleggers gefabriceerd. Nu komt daar jaarlijks een fabricage van 500 BE-trekkers bij. ”

Lage oprij-Clixtar

“Met de introductie van de Mercedes MB Sprinter met het verlaagde chassis, is de mogelijkheid ontstaan om een lage Clixtar te ontwikkelen.” Als basisauto heeft Veldhuizen gekozen voor een Sprinter trekker 314 met een chassishoogte van 56 cm. Op dit chassis is een verlaagd schotelframe ontworpen met een schotelhoogte van slechts 70 cm. De 5 ton oplegger op deze lage auto is gebouwd met 1.500 kg schoteldruk en een luchtgeremde 3.500 kg as. Op deze as zitten de verlaagde banden 205/65 R 17,5” gemonteerd waardoor de laadvloer slechts 80 cm hoog is. Veldhuizen: “De nieuwe Sprinter in combinatie met onze ontwerptechnieken resulteert in een ideale oplegger voor het transport van kleinere machines. De oplegger is luchtgeveerd en schuin aflopend zodat de oprijhoogte maar 52 cm is. Met een oprijhoek vanaf 12° is de oplegger daarmee zeer geschikt voor het transport van grasmaaiers, wielladers en tractoren. Een bijkomend voordeel is dat de trekker-oplegger-combinatie is ontwikkeld voor een laadvermogen van 3.700 kg en met B+E rijbewijs gereden mag worden. Uniek in onze verhuurvloot!”

De Oprij Clixtar met open oprijgoten van Domex-staal. De laadvloer is gemaakt van 25 mm hardhout en uitgevoerd met 28 sjorpotten die TUV-gekeurd zijn op 3 ton.

 

Introductie op de RDD

De oprij-Clixtar-combinatie werd geïntroduceerd op de Reiniging Demo Dagen in Soesterberg op 5 en 6 juni. Veldhuizen besluit: “Om klanten kennis te laten maken met deze transportmogelijkheid, zijn er bij ons voor de verhuurafdeling vijf Oprij Clixtar combinaties beschikbaar.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details