Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Nieuwe Volvo FMX voor MixTrans

Nieuwe Volvo FMX voor MixTrans

De Volvo FMX 460 10×4 TAG-XL betonmixer is geleverd door de Zwolse vestiging van Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

MixTrans is gespecialiseerd in het leveren van betonmortel aan particulieren en bedrijven. “We leveren voornamelijk aan bouwbedrijven”, zegt Linda Loosman, samen met haar man Gilles eigenaar van het bedrijf. “Ook doen we veel transport in opdracht van betoncentrales.”

Vanwege groei van de werkzaamheden breidt MixTrans zijn vloot betonmixers uit. “We zochten vooral naar een compacte truck met een vaste betonmixeropbouw”, vertelt Loosman. “We hebben namelijk een aantal trekker-opleggercombinaties waarmee we betonmortel leveren, maar daarmee is het op krappe locaties soms lastig om in te draaien. We moeten regelmatig leveren op plekken waar de ruimte beperkt is, zoals in steden en bij winkelcentra.”

Compacte truck

In de zoektocht naar een geschikte truck kwam de nieuwe Volvo FMX in beeld. “We zagen een demomodel en daar waren we meteen enthousiast over”, zegt Loosman. “Het is een compacte truck, ideaal voor het werk dat wij er mee doen. Bovendien ziet de Volvo FMX er mooi uit en heeft de truck een robuuste uitstraling, iets waar ik ook wel naar kijk. Het is echt een visitekaartje waarmee we aan kunnen komen bij onze opdrachtgevers.”

Ruime cabine

In de nieuwe Volvo FMX dragen tal van noviteiten bij aan een prettige werkomgeving voor de chauffeur. De cabine met rechtopstaande A-stijlen biedt de chauffeur tot een kubieke meter extra ruimte en de royale ramen en de verlaagde raamlijn in de portieren dragen bij aan een uitstekend zichtveld. Loosman: “De ruime cabine biedt veel opbergmogelijkheden en op het digitale dashboard kan de chauffeur zelf kiezen welke informatie hij wil zien. Daarnaast vallen de uitgebreide veiligheidsopties op. De dodehoekcamera zorgt voor maximaal zicht en de truck heeft ook een achteruitrijcamera, waarvan de chauffeur de beelden ziet op een secundair display. Dat komt uitermate goed van pas op krappe locaties en op bouwplaatsen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details