Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
NOE start ontwerpwedstrijd tijdens BetonExperience op 13 november

NOE start ontwerpwedstrijd tijdens BetonExperience op 13 november

NOE-Betonvormgeving en NOE-Bekistingtechniek zijn ruim vijftig jaar producent en wereldwijd leverancier van NOEplast structuurmatten. Met de matten zijn wereldwijd vele miljoenen vierkante meters betonoppervlak voorzien van een eigen visuele uitstraling. Studenten die deelnemen aan de BetonExperience op woensdagmiddag 13 november in de Van Nellefabriek in Rotterdam hebben nu de kans om hun eigen ontwerp aan het succesvolle NOEplast-programma toe te voegen.

NOE-Betonvormgeving en NOE-Bekistingtechniek starten hiertoe tijdens de BetonExperience een speciale ontwerpwedstrijd. Studenten kunnen daarbij een nieuwe structuur ontwerpen die potentieel aan de NOEplast standaardcollectie kan worden toegevoegd. De randvoorwaarden hiervoor worden in de stand kenbaar gemaakt en staan ook vermeld in het daar te verkrijgen infobulletin en inschrijfformulier. Op de stand kunnen studenten ook inspiratie opdoen aan de hand van voorbeelden van projecten die recent met NOEplast zijn gerealiseerd.

Na de sluitingsdatum voor het indienen van het ontwerp eind januari, zal een deskundige jury de ingediende ontwerpen beoordelen en daaruit een prijswinnaar bepalen. De jury staat onder leiding van Erik Sandifort van Buro Tank, de ontwerper die ook de vissenstructuur ontwierp voor de portaalelementen van de Hoekse Lijn. Medio maart 2020 zal de juryvoorzitter tijdens een Open Huis bij NOE in Arkel de prijswinnaar bekend maken. Het winnende ontwerp wordt daarna in samenspraak met de prijswinnaar ten uitvoer gebracht om vervolgens met naamsvermelding van de ontwerper in de collectie te worden opgenomen.

NOEplast

De collectie van de NOEplast standaardstructuren heeft zich in de afgelopen vijftig jaar gestaag ontwikkeld. Naast eigen ontwerpen werden regelmatig ook custom-made specials in overleg met de ontwerper aan de collectie toegevoegd. NOE levert nog steeds de structuren die meer dan vijftig jaar geleden zijn ontwikkeld en ook tegenwoordig nog worden ingezet. Dat maakt uitbreidingen op een bestaand ontwerp wel zo eenvoudig – een goed bewijs van de kwaliteit en betrouwbaarheid waar NOE voor staat.

Dat neemt niet weg dat de NOEplast collectie zich meebeweegt met de veranderende architectuurstijlen. Werden er een paar decennia geleden vaak geometrische patronen in strak vormgegeven gebouwen toegepast, tegenwoordig ligt de nadruk meer op natuur, groen en duurzaam waardoor nieuwe structuren vaak een meer natuurlijk, figuratief karakter hebben. Ook hebben nieuwe technieken zoals CNC frezen het realiseren van ingewikkelde patronen een stuk eenvoudiger gemaakt.

Nieuwe modellen worden veelal door NOE zelf gemaakt. Daarbij zijn een ruim scala aan eigen mogelijkheden voorhanden maar wordt ook samengewerkt met externe, door NOE in te schakelen partijen. Het ontwerp is altijd leidend en de techniek slechts een instrument om het ontwerp te realiseren. De ervaring van het bedrijf bewijst daarbij zijn waarde zodat keer op keer het maximale resultaat tussen ontwerp, budget en praktische uitvoerbaarheid wordt bereikt.

Meer informatie is te vinden op www.betonvormgeving.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details