Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Nooteboom introduceert nieuwe uitschuifbare lichtgewicht semidieplader met wielkuilen

Nooteboom introduceert nieuwe uitschuifbare lichtgewicht semidieplader met wielkuilen

Nooteboom heeft haar SMART programma uitgebreid met de nieuwe uitschuifbare lichtgewicht semidieplader met wielkuilen, type OSDS-48-03V(EBW). Deze 3-assige semidieplader met naloop gestuurde as heeft een nuttig laadvermogen tot maar liefst 39 ton bij 80 km/u. Door toepassing van een nieuw concept van deze semidieplader met 4750 mm uitschuifbare laadvloer, is een zeer laag eigen gewicht van slechts ca. 8.700 kg gerealiseerd. Voortaan kunnen door de diepe wielkuilen met deze semidieplader ook grotere typen wielladers en knikdumpers tot 39 ton vervoerd worden, waar voorheen dit alleen mogelijk was met een dieplader. Bovendien is deze OSDS-48-03V(EBW) multifunctioneel inzetbaar, zoals voor het vervoer van deelbare lading, containers en bouwmachines op rupsen. De korte asafstand tussen de 1e en 2e as van slechts 2260 mm draagt bij aan een optimale manoeuvreerbaarheid. En omdat deze semidieplader in de SMART seriebouw wordt geproduceerd, is de aanschafprijs tot wel 50% lager dan een dieplader.

Story image

Uitvoering

De OSDS-48-03V(EBW) semidieplader is uitzonderlijk sterk en heeft een uitstekende torsiestijfheid. Het chassis heeft een buitengewoon duurzame conservering en is compleet verzinkt. Dit verhoogt de levensduur van de oplegger en draagt bij aan een hogere restwaarde. De hoge kwaliteit zien we verder terug in de toepassing van uitsluitend hoogwaardige A-merk componenten, waaronder Jost steunpoten, SAF assen, Hella verlichting, Goodyear banden, Wabco remsysteem. De semidieplader heeft een complete standaarduitrusting met onder andere uitschuifbare verbreedconsoles in het laadvlak en kan met de beschikbare opties naar wens worden geoptimaliseerd. Leverbaar zijn onder andere een liftas, uitneembare tussentafels, gereedschapskist op de zwanenhals, ferry ringen, aluminium borden,  opritten, opbergbakken en gereedschapskisten onder de laadvloer.

Drawing Nooteboom OSDS-48--03V(EBW) with dimensions
Drawing Nooteboom OSDS-48–03V(EBW) with dimensions

Asymmetrische wielkuilen

De asymmetrische vorm van de wielkuilen maakt het gemakkelijker om bijvoorbeeld wielladers vanuit de wielkuilen te lossen. De speciale hellingshoek van slechts 35 graden van de 400mm diepe wielkuil vergemakkelijkt het uitrijden vanuit stilstand. Daarbij zijn deze ‘easy access’ wielkuilen voorzien van stalen dwarsribben die maximale grip bieden bij het in- en uitrijden. De positie van de wielkuilen biedt tevens een optimale gewichtsverdeling tussen zwanenhals en assenstel. De afmetingen van de wielkuilen zijn geschikt voor alle gangbare merken en typen wielladers met verschillende banddiameters, asafstanden en gewichten. Denk bijvoorbeeld aan een CAT 980K, een Doosan DL500, een Liebherr L586, een Volvo L220G, een Hitachi ZW370 of een Komatsu A500-6. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van grote en zware wielladers die met deze OSDS-48-03V(EBW) vervoerd kunnen worden.

Variabele wielkuilen

De voorste wielkuil wordt gecreëerd door het uitschuiven van de laadvloer. Met behulp van de optionele verschuifbare tussentafel met afschuining kan de benodigde uitsparing worden aangepast aan de bandenmaat en wielbasis van de te vervoeren wiellader of knikdumper.OSDS-48-03V(EBW) with Volvo articulated dumper

Probleemloos laden en lossen

De lange laadvlakafschuining van 1150 mm met grote bodemvrijheid maakt  het laden en lossen van machines uiterst gemakkelijk is. Voor maximale grip is de laadvloer zoveel mogelijk voorzien van hardhouten vloerdelen. Voor het op- en afrijden van bouwmachines heeft de klant een ruime keuze uit het oprittenprogramma, variërend van  2,4 meter lange aluminium opritten tot aan automatisch hydraulisch uitvouwbare 5 meter lange opritten. Voor extra brede machines kunnen de hydraulische opritten en de standaard uitschuifbare verbreedconsoles tot ruim 3 meter uitgeschoven worden. In geval van aluminium opritten kunnen deze tot ruim 3 meter verbreed aangehaakt worden. Ook kunnen kleinere machines op de zwanenhals gereden worden met behulp van de speciale aanhaak opritten.

Multifunctioneel

De semidieplader is multifunctioneel inzetbaar. Het beperkt zich niet alleen tot het transport van wielladers en knikdumpers, maar ook deelbare lading, containers en bouwmachines met rupsen. Indien nodig kunnen de wielkuilen eenvoudig worden dicht gelegd, waardoor een geheel vlakke laadvloer ontstaat. Hiervoor zijn afneembare gegalvaniseerde steunen met geïntegreerde laadvlakverbreding en hardhouten vloerdelen leverbaar. Optioneel kunnen de wielkuilen ook volledig met hardhouten delen gevuld worden. De semidieplader is standaard voorzien van 3 paar gaten voor intermediate locks, zodat ook 20’, 30’ en 40 containers’ vervoerd kunnen worden.

OSDS-48-03V(EBW) with 20 feet container
OSDS-48-03V(EBW) with 20 feet container

Ladingzekering

Om de lading veilig vast te zetten is de semidieplader uitgerust met diverse TÜV-gecertificeerde bindogen. Met deze gepatenteerde bindogen heeft Nooteboom destijds een nieuwe standaard gezet. Zij voldoen aan de internationale normen waarbij de lading in alle richtingen optimaal kan worden vastgezet. Zo is de zwanenhals uitgevoerd met 5000 daN TÜV-bindogen, en het laadvlak heeft maar liefst 22 stuks 8000 daN TÜV-bindogen verspreid over het randprofiel en de middenligger van de trailer. Naast deze bindogen zijn in het randprofiel bindgaten aangebracht voor het vasthaken van spanbanden. Verder heeft de semidieplader optioneel rondom touwhaken onder het zijprofiel. Optioneel kan dit verder uitgebreid worden met extra sterke 13.400 daN TÜV-gecertificeerde bindogen aan de voor- en achterzijde van het laadvlak. Iedere denkbare lading kan met de hoogste veiligheidsnormen optimaal worden gezekerd op de OSDS-48-03V(EBW).

Story image

Voor meer informatie, bekijk ook onze online brochure:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details