Platform over transport, opslag, interne en externe logistiek
Omkeerbare ventilator van Cleanfix helpt storingen te voorkomen
De werking van Cleanfix’ omkeerbare ventilator in beeld gebracht.

Omkeerbare ventilator van Cleanfix helpt storingen te voorkomen

Om aan de eisen voor motorkoeling te blijven voldoen, heeft de ventilator meer vermogen nodig, wat leidt tot een hoger verbruik. Bovendien neemt het risico op oververhitting van de motor toe. 

De machinist moet het werk regelmatig onderbreken en het koelpakket handmatig reinigen om storingen te voorkomen. De uit Duitsland afkomstige omkeerbare ventilator van Cleanfix biedt hiervoor de perfecte oplossing. De ventilator schakelt regelmatig over van koelen naar reinigen. Om de radiator te reinigen, draaien de bladen om hun eigen as in de tegenovergestelde richting. Als de bladen volledig, dus 180 graden, zijn gedraaid, verandert de richting van de luchtstroom en blaast de vervuiling uit het koelpakket. Dit kan bij vol vermogen en hoog toerental. De draairichting blijft hetzelfde en de holle vorm van de bladen zorgen voor een maximale reinigingsboost.

MEER PRODUCTIVITEIT

De voordelen van de Cleanfix omkeerbare ventilator zijn duidelijk. De omkeerfunctie verhoogt de productiviteit van elke machine. De onderhoudsintervallen worden verlengd, dankzij een volledig automatische reiniging. Bovendien ervaart de machine minder stilstand door reparaties. 

Cleanfix verhoogt echter ook de motorefficiëntie. Door de bladhoek aan te passen, past de omkeerbare ventilator de koelcapaciteit aan de behoefte van de motor aan. Afhankelijk van de werkomstandigheden maakt de ventilator gebruik van de krachtreserves of bespaart hij brandstof. Als de behoefte aan koeling bijvoorbeeld laag is, kan een vlakke bladhoek in de spaarmodus het brandstofverbruik met wel 60% verminderen.

JUISTE INVESTERING

Moderne bouwmachines vereisen een hoge mate van koeling. Om aan deze behoefte te voldoen zijn compacte radiateurs achter of naast elkaar geïnstalleerd. Concreet bespaart de omkeerbare ventilator geld door de brandstof- en onderhoudskosten te verlagen. Schone radiatoren zijn efficiënter en besparen zo brandstof. In een traditionele machine van 250 pk heeft de ventilator immers 8 kW méér aandrijfvermogen per uur nodig met een vuil koelpakket dan met een schoon koelpakket.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details